Rabarbrakake

Rabarbrakake

10.09.2005
Rabarbrakake

Ingredienser

125 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Fyll:
150 g renset rabarbra
2 ss sukker
1/2 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen det tørre og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Del den rensede rabarbraen opp i små biter. Stikk rabarbrabitene ned i deigen i pent sirkelmønster. Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat.

Tips

150 g renset rabarbra tilsvarer ca 3 middels store stilker.

"Rabarbrakake" er kjempefin å fryse!

10.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Spe på med 10 gram grovmalte hasselnøtter i deigen Mmmmmmm............

Elsker is ❤️

Hakkede mandler sammen med kanel og sukker på toppen og is eller creme fraiche ved siden av. Mmmm

Nydelig kake. Spesielt med litt mandler på toppen.

Hadde litt rabarbra i fryseren, enkel å lage og meget god!

Endelig en lettvint og veldig god rabarbra kake

Passer perfekt med mandler og is:)
Enkel å lage og det tar neppe lang tid!
Anbefales;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter