Rabarbrapai med mandelfyll

Hei dere!

Håper helgen har vært bra! 

Jeg ser at det er mange som søker på oppskrifter med rabarbra for tiden. Du finner mange tips HER på Det søte liv. 

Jeg har nå bakt en ny rabarbrapai, som jeg virkelig anbefaler deg å teste ut!

Kaken er en rund versjon av Rabarbraterte med mandelfyll – så helt ny er den faktisk ikke. 😊

 

 

Jeg synes det myke mandelfyllet smaker utrolig godt sammen med ovnsbakt rabarbra!

 

 

For lignende smakskombinasjon, se også Galette med rabarbra og mandefyll og Fyrstekake med mandel- og rabarbrafyll

 

Ingredienser: 

Paibunn:
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 150 g smør
♥ 1 eggeplomme

Mandelfyll:
♥ 150 g mandler
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 2 egg

Rabarbratopping:
♥ 300 g rabarbra
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Paibunn:

Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør blandingen sammen slik at smøret fordeler seg fint i det tørre. Tilsett eggeplommen og kjør videre til du ser at deigen begynner å samle seg.

 

 

Trykk deigen utover og litt oppover kantene på en smurt paiform (27 cm i diameter) med litt høye kanter. Prikk bunnen med en gaffel.

Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. 

 

 

Dekk formen med bakepapir og legg i keramiske bakekuler (tørkede erter eller bønner kan også fint brukes, se tips).

 

 

Forstek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og senk varmen på ovnen til 175°C. Fjern forsiktig bakepapiret og kulene. Avkjøl. 

 


 

Mandelfyll:

Mal mandlene fint. Bland malte mandler med sukker, smeltet smør, vaniljepasta og lett sammenpiskede egg. 

 

 

 

 

Hell mandelfyllet over paibunnen.
 

Rabarbratopping:

Rens rabarbra og del i biter. Legg rabarbrabitene oppå mandelfyllet i et pent mønster. 

 

 

Dryss over litt sukker. 
 

Steking:

Stek terten midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Rabarbrabitene skal kjennes møre. 

 

 

Avkjøl og ta kaken forsiktig ut av formen. 

 

 

Sikt over melis til pynt. 

 

 

 

Dette er en utrolig god rabarbrapai! 

 

 

Mmm...  Heart
 

 

Tips: 

♥ Jeg maler her mandlene i mandelkvern slik at de blir helt finmalte. Det går imidlertid også greit å male mandlene i food processor. 

♥ Vaniljepasta er en mørk vanijesirup som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke 1 ss vaniljeekstrakt. 

♥ Det er lurt å legge bakepapir og bakekuler i terteformen under forstekingen av paibunnen. Det forhindrer nemlig at kantene på deigen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsforretninger. Tørkede erter eller bønner fungerer imidlertid like bra!

♥ Rabarbrapaien smaker aller best samme dag den er laget. 

♥ Server kaken gjerne med en kule iskrem eller hjemmelaget vaniljesaus

 

 

 

God fornøyelse! 😋

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rabarbrapai med mandelfyll
Ingredienser

Paibunn:
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 150 g smør
♥ 1 eggeplomme

Mandelfyll:
♥ 150 g mandler
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 2 egg

Rabarbratopping:
♥ 300 g rabarbra
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør blandingen sammen slik at smøret fordeler seg fint i det tørre. Tilsett eggeplommen og kjør videre til du ser at deigen begynner å samle seg.

Trykk deigen utover og litt oppover kantene på en smurt paiform (27 cm i diameter) med litt høye kanter. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. 

Dekk formen med bakepapir og legg i keramiske bakekuler (tørkede erter eller bønner kan også fint brukes, se tips).

Forstek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og senk varmen på ovnen til 175°C. Fjern forsiktig bakepapiret og kulene. Avkjøl. 

Mandelfyll:
Mal mandlene fint. Bland malte mandler med sukker, smeltet smør, vaniljepasta og lett sammenpiskede egg. 

Hell mandelfyllet over paibunnen.

Rabarbratopping:
Rens rabarbra og del i biter. Legg rabarbrabitene oppå mandelfyllet i et pent mønster. Dryss over litt sukker. 

Steking:
Stek terten midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Rabarbrabitene skal kjennes møre. 

Avkjøl og ta kaken forsiktig ut av formen. Sikt over melis til pynt. 

Tips

♥ Jeg maler her mandlene i mandelkvern slik at de blir helt finmalte. Det går imidlertid også greit å male mandlene i food processor. 

♥ Vaniljepasta er en mørk vanijesirup som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke 1 ss vaniljeekstrakt. 

♥ Det er lurt å legge bakepapir og bakekuler i terteformen under forstekingen av paibunnen. Det forhindrer nemlig at kantene på deigen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsforretninger. Tørkede erter eller bønner fungerer imidlertid like bra!

♥ Rabarbrapaien smaker aller best samme dag den er laget. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift