Rabarbrapai med mandler

Rabarbrapai med mandler

12.09.2005
Rabarbrapai med mandler

Ingredienser

Paibunn:
3 dl hvetemel
2 ss sukker
150 g smør
3 ss vann

Fyll:
2 egg
1,5 dl sukker
1 ss hvetemel
3 dl rabarbra i terninger
50 g smør
40 g mandler

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)

Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen). Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.

Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen. Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet og vend inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler. Hell blandingen i paiformen.

Trill ut resten av deigen til tynne deigremser som tvinnes sammen. Lag gittermønster oppå kaken.

Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min til. Avkjøl litt før servering.

Tips

Den ferdigstekte paien kan fryses (ikke bruk aluminiumsform). Tin den i så fall i kjøleskapet over natten og varm den opp ved 175°C rett før servering.

12.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter