Rabarbrapai med mandler

Her har du en lekker rabarbrapai med et spesielt deilig fyll og UTSØKT smak!

 

 

Serveres gjerne nystekt med vaniljesaus eller myk vaniljeis!

 

 

Ingredienser: 

Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 150 g smør
♥ 3 ss vann

Fyll:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i terninger
♥ 50 g smør
♥ 40 g mandler

 

Fremgangsmåte: 

Paibunn: 

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)

Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).

Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen).

Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.

 

 

Fyll: 

Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen.

 

 

Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet.

 

 

Vend dette inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler.

 

 

Hell blandingen i paiformen.

 

 

Trill ut resten av deigen til tynne deigremser. Lag gittermønster oppå kaken.

 

 

Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter til.

La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer før servering. 

 

 

Denne rabarbrapaien er fantastisk god! 
 

 

Tips: 

♥ Fyllet vil være nokså løst når kaken er nystekt. La kaken avkjøles i minst noen timer (og eventuelt over natten), så blir fyllet litt fastere. 

 

 

Utrolig nydelig rabarbrapai! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rabarbrapai med mandler
Ingredienser

Paibunn:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 150 g smør
♥ 3 ss vann

Fyll:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i terninger
♥ 50 g smør
♥ 40 g mandler

Fremgangsmåte

Paibunn: 
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)

Trykk ca 3/4 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).

Prikk bunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (dette forhindrer at deigen langsmed kanten på formen sklir nedover under forstekingen).

Stek paibunnen nederst i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og fjern folien forsiktig.

Fyll: 
Til fyllet piskes egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smøret. Rør inn i eggedosisen. Bland rabarbra oppdelt i terninger med hvetemelet og vend inn i fyllet sammen med fint hakkede mandler. Hell blandingen i paiformen.

Trill ut resten av deigen til tynne deigremser. Lag gittermønster oppå kaken.

Stek kaken ferdig midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter til. La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer før servering. 

Tips

Fyllet vil være nokså løst når kaken er nystekt. La kaken avkjøles i minst noen timer (og eventuelt over natten), så blir fyllet litt fastere. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift