Rabarbrasaus

Denne rabarbrasausen smaker nydelig til iskrem! 

 


Oppskriften gir ca. 2,5 dl rabarbrasaus. Det er bare å skalere opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 


Ingredienser: 

♥ 500 g rabarbra
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepulver (se tips)


Fremgangsmåte:

Del rabarbra i mindre biter og ha dem i en ildfast form.

 

 

Bland sammen sukker og vaniljepulver.

 

 

Dryss det over rabarbraen.

 

 

Dekk til formen med aluminiumsfolie.  

Bak rabarbraen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

Avkjøl rabarbraen i noen minutter. 

 

 

Ha den bakte rabarbraen i en sil over en bolle.

 

 

Press godt med en skje slik at saften renner av.

 

 

 

Hell den søte rabarbrasausen i en kanne og sett i kjøleskapet.

 

 

Serveres til vaniljeis! 

 

 

Supernydelig sommerdessert! 

 

 

Tips:

♥ Vaniljepulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og helsekostforretninger. 

 

 

♥ Alternativt går det like fint å bruke vaniljesukker, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang. 

♥ Rabarbrasausen oppbevares i kjøleskapet og tåler fint å stå i flere dager. Rør litt rundt i sausen før servering.

♥ Se oppskrift på Mazarinkake med rabarbrakrem, der jeg bruker den bakte, avsilte rabarbraen til å lage rabarbrakrem. 

 

Kos deg!  Smile  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Rabarbrasaus
Ingredienser

♥ 500 g rabarbra
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepulver (se tips)

Fremgangsmåte

Del rabarbra i mindre biter og ha dem i en ildfast form.

Bland sammen sukker og vaniljepulver. Dryss det over rabarbraen. Dekk til formen med aluminiumsfolie.  

Bak rabarbraen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

Avkjøl rabarbraen i noen minutter. 

Ha den bakte rabarbraen i en sil over en bolle. Press godt med en skje slik at saften renner av.

Hell den søte rabarbrasausen i en kanne og sett i kjøleskapet.

Serveres til vaniljeis! 

Tips

♥ Vaniljepulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og helsekostforretninger. Alternativt går det like fint å bruke vaniljesukker, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang. 

♥ Rabarbrasausen oppbevares i kjøleskapet og tåler fint å stå i flere dager. Rør litt rundt i sausen før servering.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift