Brukere online: 2648
Brukere i dag: 26169
Brukere siste 7 dager: 246556
Jeg synes det er utrolig viktig å skape hygge i hverdagen! Ikke alltid så lett kanskje på hverdager som preges av jobb, skole, matpakke, lekser, regntøy, gymtøy, klesvask, kveldsjobbing, regninger, husarbeid osv. ...
På slike dager er det imidlertid ekstra viktig å ta seg en liten time-off; finne frem en kopp kaffe og noe godt som både gir energi og nytelse.
Disse sunne energikulene er ypperlig egnet til en slik kosestund. Kulene lages med dadler, kakao, kokosolje og ulike typer kjerner og frø (men ikke nøtter), og er såkalt "rawfood", dvs. at det ikke er noen varmebehandling av kulene, hvilket gjør at alle næringsstoffene bevares.
Energikulene er veldig raske å lage og kan oppbevares lenge i kjøleskapet.
Oppskriften gir ca. 24 stk.
Ingredienser:
♥ 250 g dadler (se tips)
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 1,5 dl gresskarkjerner
♥ 4 ss kakaopulver (se tips)
♥ 4 ss kokosolje
♥ 2 ts vaniljepulver
Pynt:
♥ 1 dl sesamfrø
♥ 1 dl chiafrø
Fremgangsmåte:
Rens dadlene og bløtlegg dem i varmt vann i 1 time hvis du synes at de virker tørre.
Ha dadler i en food processor sammen med de øvrige ingrediensene.
Kjør dette sammen til du får en jevn, grovkornet masse.
Ha sesamfrø og chiafrø i hver sin dype skål.
Form massen til runde kuler som du ruller i enten sesamfrø eller chiafrø. Størrelsen bestemmer du jo selv, og det er ikke verdt å lage kulene for store. Jeg lagde 24 stk av denne porsjonen som jeg synes ga passe store kuler.
Oppbevar kjølig frem til servering.
Lekkert, sunt og veldig godt!
Tips:
♥ Dadlene bør helst være myke og store som ofte kjøpes i løsvekt (Medjool-dadler). I så fall er det gjerne ikke nødvendig å bløtlegge dadlene. Hvis du imidlertid synes dadlene er tørre, hjelper det som sagt å bløtlegge dem i varmt vann en stund. 250 g er vekt uten stener.
♥ Bruk gjerne rå kakaopulver, men det går fint med vanlig bakekakao hvis du ikke får tak i.
♥ Energikulene er holdbare nokså lenge i kjøleskapet.
Hygge i hverdagen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g dadler (se tips)
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 1,5 dl gresskarkjerner
♥ 4 ss kakaopulver (se tips)
♥ 4 ss kokosolje
♥ 2 ts vaniljepulver
Pynt:
♥ 1 dl sesamfrø
♥ 1 dl chiafrø
Rens dadlene og bløtlegg dem i varmt vann i 1 time hvis du synes at de virker tørre.
Ha dadler i en food processor sammen med de øvrige ingrediensene.
Kjør dette sammen til du får en jevn, grovkornet masse.
Ha sesamfrø og chiafrø i hver sin dype skål.
Form massen til runde kuler som du ruller i enten sesamfrø eller chiafrø. Størrelsen bestemmer du jo selv, og det er ikke verdt å lage kulene for store. Jeg lagde 24 stk av denne porsjonen som jeg synes ga passe store kuler.
Oppbevar kjølig frem til servering.
♥ Dadlene bør helst være myke og store som ofte kjøpes i løsvekt (Medjool-dadler). I så fall er det gjerne ikke nødvendig å bløtlegge dadlene. Hvis du imidlertid synes dadlene er tørre, hjelper det som sagt å bløtlegge dem i varmt vann en stund. 250 g er vekt uten stener.
♥ Bruk gjerne rå kakaopulver, men det går fint med vanlig bakekakao hvis du ikke får tak i.
♥ Energikulene er holdbare nokså lenge i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar