Raw lakriskuler

Raw lakriskuler

17.06.2019

 
Hei,

Her på kommer noen sunne, raw lakriskuler, som passer perfekt for deg som liker smaken av lakris, og som dessuten liker å kose deg med næringsrike søtsaker som er bra for kroppen. 

 

 

Du lager dem på null komma niks, og de er kjempegode! 

 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g cashewnøtter
♥ 100 g dadler (se tips)
♥ 1 ts vaniljesukker (se tips)
♥ 1-2 ts lakrispulver (se tips)
♥ 1 ts maldonsalt (se tips)
♥ 2 ss mandelolje (se tips)
♥ 1 ss agavesirup (se tips)

Pynt:
♥ 1 ss lakrispulver (se tips)
♥ 3 ss rålakrispulver, finkornet (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha cashewnøtter, dadler, vaniljesukker, lakrispulver og maldonsalt i en food processor.

Kjør dette sammen til en helt finkornet blanding.

 

 

Tilsett madelolje og agavesirup. Tilpass mengden etter smak og konsistens på massen. Den skal bli bløt nok til at du kan trille kuler.

 

 

Ha lakrispulver og rålakrispulver i en skål. Rull kulene i blandingen og sett kjølig.

 

 


Tips:

Jeg har brukt en del ingredienser som jeg har kjøpt i helsekostforretning og velassortert matvarebutikk (slik som Coop Mega og Meny): 

Lakrispulveret jeg brukte i selve kulene ser du her. Annet finmalt lakrispulver kan også brukes. Smak deg til mengden du liker. Jeg liker ikke så vedig sterk lakrissmak, så for meg holder det med 1-2 teskjeer av dette lakrispulveret. 

 

 

Rålakrispulver som jeg brukte til å rulle kulene i som pynt er denne finkornede varianten: 

 


♥ Jeg brukte økologisk vaniljesukker, men vaniljeekstrakt, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang går like bra. 

 

 

Maldonsalt gir fin spiss på lakriskulene. Himalayasalt har lekker rosafarge og kan også fint brukes.

 

 

♥ Jeg brukte mandelolje i kulene, som gir god smak. Du kan også bruke kokosolje. Tipass som sagt mengden olje sammen med agavesirupen, så du får deigen passe bløt. 

 

 

Agavesirup gir deilig sødme. Du kan alternativt bruke lønnesirup (eller honning, med mindre du vil ha kulene helt veganske). 

 

 

♥ Bruk myke dadler. Dadlene kan legges noen minutter i kokende vann dersom de virker tørre. 

 

 

Håper du fikk lyst til å teste ut disse SUNNE og kjempegode lakriskulene! 

Du finner flere varianter av lignende sunne energikuler og energibarer HER

  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Raw lakriskuler

Ingredienser

♥ 150 g cashewnøtter
♥ 100 g dadler (se tips)
♥ 1 ts vaniljesukker (se tips)
♥ 1-2 ts lakrispulver (se tips)
♥ 1 ts maldonsalt (se tips)
♥ 2 ss mandelolje (se tips)
♥ 1 ss agavesirup (se tips)

Pynt:
♥ 1 ss lakrispulver (se tips)
♥ 3 ss rålakrispulver, finkornet (se tips)

Fremgangsmåte

Ha cashewnøtter, dadler, vaniljesukker, lakrispulver og maldonsalt i en food processor.

Kjør dette sammen til en helt finkornet blanding.

Tilsett madelolje og agavesirup. Tilpass mengden etter smak og konsistens på massen. Den skal bli bløt nok til at du kan trille kuler.

Ha lakrispulver og rålakrispulver i en skål. Rull kulene i blandingen og sett kjølig.

Tips

Jeg har brukt en del ingredienser som jeg har kjøpt i helsekostforretning og velassortert matvarebutikk (slik som Coop Mega og Meny): 

♥ Lakrispulveret jeg brukte i selve kulene ser du her. Annet finmalt lakrispulver kan også brukes. Smak deg til mengden du liker. Jeg liker ikke så vedig sterk lakrissmak, så for meg holder det med 1-2 teskjeer av dette lakrispulveret. 

♥ Rålakrispulver som jeg brukte til å rulle kulene i som pynt er denne finkornede varianten fra Mill & Mortar. 

♥ Jeg brukte økologisk vaniljesukker, men vaniljeekstrakt, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang går like bra. 

♥ Maldonsalt gir fin spiss på lakriskulene. Himalayasalt har lekker rosafarge og kan også fint brukes.

♥ Jeg brukte mandelolje i kulene, som gir god smak. Du kan også bruke kokosolje. Tipass som sagt mengden olje sammen med agavesirupen, så du får deigen passe bløt. 

♥ Agavesirup gir deilig sødme. Du kan alternativt bruke lønnesirup (eller honning, med mindre du vil ha kulene helt veganske). 

♥ Bruk myke dadler. Dadlene kan legges noen minutter i kokende vann dersom de virker tørre.

17.06.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter