Red Velvet Cake i langpanne

17.05.2018


God 17. mai!

Her får du den amerikanske kakeklassikeren "Red Velvet Cake" som flott og praktisk langpannekake. Denne røde fløyelskaken er egentlig en sjokoladekake, som tilsettes konsentrert konditorfarge slik at fargen blir mørkerød. 

Den hvite vaniljefrostingen på toppen er typisk amerikansk og lages med smørkrem som piskes sammen med vanilje og en melkepudding (tykk hvit saus). Frostingen blir kjempegod og kremete, holder fasongen bra ved sprøyting, og egner seg godt som topping på mange slags kaker og cupcakes. 

 

 

Pynt gjerne hvert kakestykke med et bringebær, eller med et blåbær hvis du vil ha kakestykker i rødt, hvitt og blått! 

 

 

Oppskriften er til stor langpanne. 

 

 

Oppskriften gir mange lekre kakestykker! 

 

 

Ingredienser:

Red Velvet Cake:
♥ 300 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 5 egg
♥ 5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ts eddik
♥ 3 ts natron
♥ 5 dl kefir
♥ 11 dl hvetemel
♥ 3 bokser med konsentrert rød konditorfarge (se tips)

Creamy Vanilla Frosting:
♥ 6 ss hvetemel
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 500 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt


Pynt (valgfritt): 
♥ friske blåbær eller bringebær


Fremgangsmåte:

Red Velvet Cake:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (ca 5 minutter med elektrisk mikser). Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i kakaopulver og vaniljeekstrakt. Løs opp natron i eddik og bland i. Rør i kefir vekselsvis med hvetemelet. Tilslutt tilsettes konditorfargen. Pisk akkurat nok til at deigen er godt blandet og klumpfri, men ikke lenger.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Hvelv den så ut av formen og dra av bakepapiret. 

 


 


Creamy Vanilla Frosting:

Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele.
 

 

Varm opp under stadig visping i noen minutter til du får en tykk grøt.

 

 

 

Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter. Den vil da tykne ytterligere.

 

 

Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem. Pisk så inn vaniljeekstrakten.

Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen.

 

 

La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter (vær nøyaktig med tiden, se tips).

 

 


Pynting:

Bre først et lag vaniljesmørkrem over hele kaken.

 

 

 

 

Renskjær kantene på kaken. 

 

 

Del kaken opp i firkanter. 

 

 

Ha resten av kremen i en kakesprøyte og sprøyt en kremrosett på hver kakefirkant.

 

 

 

Det er mye krem, men det trengs hvis man vil sprøyte rosetter på alle kakestykkene.

 

 

Kakestykkene er klare!

 

 

Men hvis du vil, kan du gjerne pynte hvert kakestykke med et bær før serving. 

 

 

Tips:

♥ For å få den rette, røde fargen på kaken, trenger du nokså mye konditorfarge. Jeg brukte her 3 små bokser konsentrert, rød konditorfarge (såkalt pastafarge). Får kjøpt i kjøkkenbutikker som Jernia og Kitchn og kakebutikker på nett. 

 


Her bilde av 2 bokser, men jeg måtte faktiske bruke 3 stk for å få den rette fargen på kaken. 

 

♥ Følg oppskriften nøye når du lager vaniljesmørkremen. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye.

♥ Kakestykkene oppbevares i kjøleskapet og er fine å fryse. De smaker imidlertid best servert romtemperert, slik at vaniljesmørkremen er myk og kremete i konsistensen.

 

 

Ønsker dere alle en fantastisk dag! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥  

Red Velvet Cake i langpanne

Ingredienser

Red Velvet Cake:
♥ 300 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 5 egg
♥ 5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ts eddik
♥ 3 ts natron
♥ 5 dl kefir
♥ 11 dl hvetemel
♥ 3 bokser med konsentrert rød konditorfarge (se tips)

Creamy Vanilla Frosting:
♥ 6 ss hvetemel
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 500 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Pynt (valgfritt):
♥ friske blåbær eller bringebær

Fremgangsmåte

Red Velvet Cake:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (ca 5 minutter med elektrisk mikser). Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i kakaopulver og vaniljeekstrakt. Løs opp natron i eddik og bland i. Rør i kefir vekselsvis med hvetemelet. Tilslutt tilsettes konditorfargen. Pisk akkurat nok til at deigen er godt blandet og klumpfri, men ikke lenger. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Hvelv den så ut av formen og dra av bakepapiret. 

Creamy Vanilla Frosting:
Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele. Varm opp under stadig visping i noen minutter til du får en tykk grøt. Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter.

Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem. Pisk så inn vaniljeekstrakten. Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen. La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter (vær nøyaktig med tiden, se tips).

Pynting:
Bre først et lag vaniljesmørkrem over hele kaken.

Renskjær kantene på kaken. Del kaken opp i firkanter. Ha resten av kremen i en kakesprøyte og sprøyt en kremrosett på hver kakefirkant.

Pynt gjerne hvert kakestykke med et bær før serving. 

Tips

♥ For å få den rette, røde fargen på kaken, trenger du nokså mye konditorfarge. Jeg brukte her 3 små bokser konsentrert, rød konditorfarge (såkalt pastafarge). Får kjøpt i kjøkkenbutikker som Jernia og Kitchn og kakebutikker på nett. 

♥ Følg oppskriften nøye når du lager vaniljesmørkremen. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye.

♥ Kakestykkene oppbevares i kjøleskapet og er fine å fryse. De smaker imidlertid best servert romtemperert, slik at vaniljesmørkremen er myk og kremete i konsistensen.

17.05.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet