Red Velvet Cake med sjokoladekrem

Annonse: Freia

Hei dere! 

Nå er det ikke mange dagene igjen til julehøytiden, og jeg vil her gi dere mitt BESTE TIPS til kaken du bør sette på bordet denne julen! 😊

Red Velvet Cake er en av de virkelig berømte, amerikanske kakene, som du finner flere varianter av HER på Det søte liv. Kaken inneholder kakaopulver som gir den sjokoladesmak, men det ser man vanligvis ikke så lett fordi kakebunnene farges røde med konditorfarge, og fordi det er mest vanlig å fylle kaken med en hvit krem.

Her har jeg laget en herlig vri på den populære Red Velvet-kaken som gir den en mye mer fremtredende sjokoladesmak! Jeg har blandet hakket Freia Dronningsjokolade i de røde kakebunnene, og så har jeg fylt kaken med en deilig sjokoladekrem. Kremen blir luftig og får en fantastisk god sjokoladesmak av Freia Dronningsjokolade.

 

 

Pynt med Freia Premium sjokoladehjerter for å lage den perfekte kaken til jul!

 

 

 

Ingredienser:

Kakebunner:

♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts eddik
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 1 ss Freia bakekakao
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss rød konditorfarge (se tips)
♥ 100 g Freia Dronningsjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 300 g Freia Dronningsjokolade
♥ 600 g melis
♥ 300 g smør

Pynt:
♥ Freia Premium sjokoladehjerter


Fremgangsmåte:

Kakebunner:

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem.

 

 

Rør ut natron i eddik (dette bruser litt).

 

 

Pisk dette inn i deigen. Rør inn vaniljeekstrakt og surmelken.

 

 

 

Sikt kakaopulveret sammen med hvetemelet.

 

 

 

Bland dette inn til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter).

 

 

Pisk inn den røde konditorfargen.

 

 

 

Kakedeigen får da en sterk rødfarge.

 

 

Hakk Freia Dronningsjokolade.

 

 

Vend sjokoladebitene inn i deigen.

 

 

 

Del deigen i to like store deler (jeg liker å bruke en vekt for å få til dette).

 

 

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

 

 

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 - 25 minutter (sjekk med kakenål at kakebunnene er gjennomstekte).

 

 

Avkjøl kakene i formene før de tas ut.

 

 

Fjern bakepapiret.

 

 

Sjokoladekrem:

Finn frem ingrediensene til sjokoladekremen.

 

 

Varm opp melken i en liten kjele. Brekk opp Freia Dronningsjokolade og ha sjokoladebitene i den varme melken.

Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken.

 

 

Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.

 

 

Ha melis og mykt smør i en bolle.

 

 

Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen.

 

 

Pisk sjokoladekremen luftig.

 

 

 

Montering:

Renskjær kakebunnene så de blir helt flate (ikke kast kakerestene).

Legg den nederste kakebunnen på et kakefat.

 

 

Ha på et tykt lag sjokoladekrem.

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

Dekk hele kaken med sjokoladekrem.

 

 

 

Pynt kaken med sprøytede sjokoladekremtopper.

 

 

Smuldre opp kakeavskjæret og dryss noen kakesmuler på toppen av kaken.

 

 

Pynt med Freia Premium sjokoladehjerter.

 

 

Nydelig Red Velvet Cake - med skikkelig digg sjokoladekrem takket være Freia Dronningsjokolade!  😋

 

 

Det å ha melk og Freia Dronningsjokolade i sjokoladekremen gjør at den blir myk og luftig, og samtidig stabil nok til å kunne sprøytes!

 

 

Red Velvet Cake med sjokoladekrem blir garantert populær til jul!

 

 

Gøy å invitere på kake og kaffe når du kan servere en så fin og koselig kake!

 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge). Jeg har her brukt 1 boks rød konditorfarge fra Wilton (28 gram som tilsvarer ca. 2 spiseskjeer farge), men andre merker kan selvsagt også brukes. Det er mye konditorfarge i denne kaken, men dette er nødvendig for at kakebunnene skal holde på den sterke rødfargen gjennom stekingen!

♥ Det har virkelig så utrolig mye å si for smaken at man bruker sjokolade av god kvalitet. Med Freia Dronningsjokolade, Freia bakesjokolade og Freia Premium sjokoladehjerter får du en nydelig smak på denne kaken!

 

 

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet og er fin å fryse. Den smaker best servert romtemperert.

 

 

Altså, hvor vakker julekake blir ikke det her! 😍

 

 

Red Velvet Cake med sjokoladekrem er en virkelig lekker sjokoladekake til jul!

 

 

God Jul – og god fornøyelse! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Red Velvet Cake med sjokoladekrem
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts eddik
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 1 ss Freia bakekakao
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss rød konditorfarge (se tips)
♥ 100 g Freia Dronningsjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 300 g Freia Dronningsjokolade
♥ 600 g melis
♥ 300 g smør

Pynt:
♥ Freia Premium sjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem.

Rør ut natron i eddik. Pisk dette inn i deigen. Rør inn vaniljeekstrakt og surmelken.

Sikt kakaopulveret sammen med hvetemelet. Bland dette inn til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter). Pisk inn den røde konditorfargen (kakedeigen blir da kraftig rødfarget i fargen).

Hakk Freia Dronningsjokolade. Vend sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i to like store deler. Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 - 25 minutter (sjekk med kakenål at kakebunnene er gjennomstekte).

Avkjøl kakene i formene før de tas ut. Fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem:
Varm opp melken i en liten kjele. Brekk opp Freia Dronningsjokolade og ha sjokoladebitene i den varme melken. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.

Ha mykt smør i en bolle. Tilsett melis og sjokoladeblandingen og pisk sjokoladekremen luftig.

Montering:
Renskjær kakebunnene så de blir helt flate (ikke kast kakerestene).

Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Ha på et tykt lag sjokoladekrem. Legg på den andre kakebunnen.

Dekk hele kaken med sjokoladekrem. Pynt kaken med sprøytede sjokoladekremtopper.

Smuldre opp kakeavskjæret og dryss noen kakesmuler på toppen av kaken. 

Pynt med Freia Premium sjokoladehjerter.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge). Jeg har her brukt 1 boks rød konditorfarge fra Wilton (28 gram som tilsvarer ca. 2 spiseskjeer farge), men andre merker kan selvsagt også brukes. Det er mye konditorfarge i denne kaken, men dette er nødvendig for at kakebunnene skal holde på den sterke rødfargen gjennom stekingen!

♥ Det har virkelig så utrolig mye å si for smaken at man bruker sjokolade av god kvalitet. Med Freia Dronningsjokolade, Freia bakesjokolade og Freia Premium sjokoladehjerter får du en nydelig smak på denne kaken!

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet og er fin å fryse. Den smaker best servert romtemperert.

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift