Ripskake med marsipan

Rips og marsipan harmonerer syrlig og søtt på en perfekt måte, som gjør at dette er en nydelig kombinasjon i en kake.

En annen kjekk ting med denne kaken er at bærene dekkes med høvlet smør og brunt sukker, som gjør overflaten på kaken lett karamellisert og supergod! 

 

 

Denne kaken er lett å lage og passer til liten langpanne. 


Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 5 dl rips (renset)
♥ 50 g kaldt smør
♥ 2 ss brunt sukker

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Riv marsipanen på rivjern.

 

 

Bland marsipanen med hvetemelet (smuldre dette lett sammen med fingrene). Vend dette deretter inn i eggedosisen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

Dryss bærene over deigen.

 

 

Høvle kaldt smør opp med en ostehøvel, og fordel smørskivene over bærene. 

 

 

Dryss over brunt sukker.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 35 - 45 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt. 

 

 

Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter.

 

 

 

Enkle, små kakebiter med nydelig smak! 

 

 

Rips er jo litt sure bær, men i denne søte kaken med sukker og marsipan passer de perfekt!  

 


 

Tips:

♥ Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (lilla rull fra Odense). Denne marsipanen tåler steking mye bedre enn vanlig figurmarsipan, og gir dessuten bedre smak til kaken. 

 

 

♥ Det går fint å bruke frosne bær, og de trenger ikke å tines før du strør dem på deigen.

♥ Rips kan byttes ut med solbær, bringebær eller andre bær. 

♥ Kakebitene er fine å fryse. Slik kan du bevare sommersmaken litt lengre!  😊

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ripskake med marsipan
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 5 dl rips (renset)
♥ 50 g kaldt smør
♥ 2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Riv marsipanen på rivjern. Bland marsipanen med hvetemelet (smuldre dette lett sammen med fingrene). Vend dette deretter inn i eggedosisen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

Dryss bærene over deigen.

Høvle kaldt smør opp med en ostehøvel, og fordel smørskivene over bærene. 

Dryss over brunt sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 35 - 45 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt. 

Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter.

Tips

♥ Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (lilla rull fra Odense). Denne marsipanen tåler steking mye bedre enn vanlig figurmarsipan, og gir dessuten bedre smak til kaken. 

♥ Det går fint å bruke frosne bær, og de trenger ikke å tines før du strør dem på deigen.

♥ Rips kan byttes ut med solbær, bringebær eller andre bær. 

♥ Kakebitene er fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift