Riskrem med pasjonsfrukt og bringebær

Hei,

Håper du nyter fine sommerdager! 

Er du glad i riskrem, er det ingen grunn til å ikke lage seg dette på sommeren også.  Smile  

Kald, nydelig riskrem servert med pasjonsfruktsaus og bringebær er en deilig sommerdessert!

 

 

Oppskriften passer til 4-6 personer. 


Ingredienser:

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
♥ 4 ss melis
♥ 2 ts vaniljesukker

Pasjonsfruktsaus:
♥ 10 pasjonsfrukt
♥ 0,5 dl melis
♥ 0,5 dl vann

Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter

 

Fremgangsmåte:

Riskrem:

Pisk kremfløte til krem.

Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.

 

 

Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Pasjonsfruktsaus:

Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen.

 


Avkjøl til sausen er helt kald.


Servering:

Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær.

 

 

Nydelig, frisk riskrem!

 

 

 

Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det.

 

 

 

Tips:

♥ Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.  

♥ Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

♥ Se også de klassiske variantene Riskrem med rød saus og Riskrem med jordbærsaus. Eller kanskje du har lyst til å lage en deilig Riskremkake. Mye annet godt du kan lage med kald risgrøt finner du HER

 

Ha en fin dag i solen! Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Riskrem med pasjonsfrukt og bringebær
Ingredienser

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
♥ 4 ss melis
♥ 2 ts vaniljesukker

Pasjonsfruktsaus:
♥ 10 pasjonsfrukt
♥ 0,5 dl melis
♥ 0,5 dl vann

Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Riskrem:
Pisk kremfløte til krem.

Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.

Pasjonsfruktsaus:
Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen. Avkjøl til sausen er helt kald.

Servering:
Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det! 

Tips

♥ Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.  

♥ Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift