
Ah.. nam!
Ved å lage "Rislapper" utnytter du rester av risengrynsgrøt på en utmerket måte. Det er bare å tilsette litt egg, sukker og mel, og vips har du tryllet frem deilige lapper fra de kjedelige restene.
Oppskriften gir ca 16 stk.
400 g ferdiglaget risgrøt (ca 5 dl)
3 store egg
5 ss sukker
0,5 ts kardemomme
1 dl hvetemel
Steking:
ca 50 g smør
Ha egg, sukker, kardemomme og hvetemel i en bakebolle og visp blandingen jevn med en stålvisp. Tilsett risengrynsgrøten og rør jevnt. La deigen stå og svelle i ca 15 min.
Stek små, gyldne lapper i stekepanne på middels varme.
Bruk ca en liten øse med deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.
"Rislapper" smaker nydelig varme sammen med syltetøy.
Se også oppskrift på "Riskake" og "Grøtvafler".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4357 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1146
Brukere i dag: 12728
Brukere siste 7 dager: 155470
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
7 kommentarer
Det er den første gang jeg
Det er den første gang jeg hat spist dette men debt bar skikkelig godt med Dennie oppskriften
Namnam
Namnam
Hei egner disse seg til å
Hei egner disse seg til å fryses??
Veldig gode, dog litt vel
Veldig gode, dog litt vel søte.. hadde usøtet risgrøt, men ser at til neste gang vil jeg likevel redusere sukkermengden til 4 ss istedet for 5.. ellers perfekte,både fordi de er så gode + man får brukt opp grøt-restene!
Veldig gode!
Veldig gode!
Hadde usøtet risgraut og 3 ss sukker var meir enn nok) spesielt med syltetøy
Brukte 3 s/m egg istedenfor store, det gikk bra. Kanskje små er bedre enn store, det blir ikkje sterk eggsmak (som eg hadde engang med store egg)
Dette er virkelig en av mine
Dette er virkelig en av mine store favoritter! Rislapper med syltetøy eller bare sukker er noe av det best jeg kan få.
Jeg er enig med Anna i at det fungerer vel så bra med små egg. Sukkeret derimot liker jeg mye av. :)
Lager dem ganske ofte. Jeg
Lager dem ganske ofte. Jeg synes at best er å bruke sammalt mel eller 50/50. Da blir det frokost lapper og ikkje dessert. Og 2 egg i størrelse L er nok
Tips: røren kan ikkje stå lenge. Luften kommer ut og lappene blir tynne
Skriv ny kommentar