Ritzkake med krem og bær

Ritzkake med krem og bær
Ingredienser

3 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts bakepulver
60 g Ritz kjeks (17 stk)
100 g valnøtter

Pynt:
3 dl kremfløte
friske bær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk marengs. Ha Ritzkjeks i food processor og kjør på full hastighet til grovkornete smuler. Bland smulene med bakepulver og hakkede valnøtter. Vend dette inn i marengsmassen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pynt kaken med pisket krem og bær.

Tips

Utenom bærsesongen kan du servere kaken uten bærpynten og stedet bruke raspet kokesjokolade og/eller hakkede valnøtter oppå kremen.

En langpannekakeversjon uten krem og bær finner du ved navn "Valnøttbiter med Ritz". Mange flere oppskrifter finner du hvis du søker frem kaker med Ritz-kjeks!

Kakekategori

3 kommentarer

Hei. Denne ritzkaken med krem og bær sto i en kakedeksel for noen år siden. Ønsker meg denne kakeboken, men dessverre får jeg ikke tak i den der jeg bor. Vet du hvor jeg evt. kan få tak i boka? Med hilsen Gro Christensen, 3173 Vear

Denne kaken ser utrolig god ut! jeg gleder meg til å lage denne til farsdagen, nå på søndag!
Takk for alle fantastiske oppskrifter du legger ut!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift