Rømmekake med kanel

Jeg ble i dag spurt om jeg baker kaker på nettene. Svaret er nei, jeg baker vanligvis ikke på nettene. Min mann nedla forbud mot det den natten for seks år siden da han våknet av duftende krydderkake kl. 03.00...kremt:-) Argumentet mitt om at det jo må være bedre at jeg baker om nettene enn at jeg er ute og flyr på byen om nettene, slo ikke igjennom. De gangene han er bortreist og jeg ikke har andre å ta hensyn til enn mitt lille englebarn som sover godt gjennom natten uansett, hender det vel at jeg baker "litt utover kvelden", he-he;-) Da er denne kaken perfekt, for den er rask å lage og du trenger ikke bråke med elektrisk mikser for å røre sammen deigen. Dermed forstyrrer du ikke naboene heller (med mindre de kan fornemme den nydelige lukten av nystekt "Rømmekake med kanel" som vil spre seg gjennom atmosfæren...). Sweet dreams;-)

Rømmekake med kanel
Ingredienser

125 g smør
2,5 dl sukker
2 store egg
2,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
3 dl lettrømme
- -
1 dl sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland det godt sammen med sukker og egg (bruk håndmikser eller rør kraftig med stålvisp). Sikt de tørre ingrediensene og rør i sammen med rømmen.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Bland sukker og kanel og dryss blandingen over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret fra undersiden (se tips) og sett kaken på et passende kakefat.

Tips

Ikke hvelv kaken ut av formen med mindre du vil ha kanel- og sukkerdryss over hele kjøkkengulvet:-)

Kaken er fin å fryse.

PS: Vil du lage kaken i stor langpanne i stedet for rund form, kan du tredoble oppskriften (men redusere litt på bakepulveret):

375 g smør
6 egg
6 dl sukker
12 dl hvetemel
5 ts bakepulver
7 ts vaniljesukker
9 dl (3 pk) rømme

Lag deigen som anvist og ha i stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss på med sukker og kanel. Samme steketid og steketemperatur som ovenfor. Tusen takk til Turid for dette tipset!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Dette var en saftig og god kake! Laget dobbel porsjon og måtte bruke halvparten med yoghurt naturell, men det gikk helt fint. Kaka sto framme i selskap i mange timer uten å bli tørr! Takk for fin oppskrift, den skal skrives inn i oppskriftsboka.

fin side

Hei på deg. Hva kan jeg gjøre for å hindre smør i å sige til bunnen av kakene som krever forholdsvis mye smør? Som denne rømmekaka til eksempel. Den står i ovnen nå, så vet ikke resultatet her enda, men er spent på smak.
Fin dag til deg.
Kaare

Hei på deg. Jeg bakte denne kaken etter oppskrift(langpanne str). Etter en time i ovnen sjekket jeg med kakepinne som tilsa at den var ferdig. Men når jeg skulle skjære den opp så det ut som det var en rårand. Konsistensen minner om mazzariner. Skal den være sånn? På forhånd takk for svar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift