Rømmekake Victoria

Rømmekake Victoria

30.05.2006
Rømmekake Victoria

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
1 dl jordbærsyltetøy
3 dl kremfløte
1 ss melis

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken i to bunner. Pisk kremfløten sammen med melis. Fyll kaken med syltetøy og pisket krem. Sikt litt melis over kaken til pynt.

Tips

"Rømmekake" er lettvint å lage og egner seg godt til frysing. Kaken bør imidlertid helst fylles samme dag som servering, slik at kremen er helt fersk.

30.05.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

R den god med sjokoladekrem i ?:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter