Rosa Vanilje Cake Pops

Rosa Vanilje Cake Pops

05.02.2014


Cake Pops er fortsatt veldig populære.  En porsjon på pinne gir en akkurat passe stor munnfull med kake og sjokoladetrekk, og pyntemulighetene er uendelige.

Her har jeg brukt en vaniljekakebunn som jeg har farget rosa og blandet med kremost vanilje.

Jeg dyppet noen i mørk overtrekkssjokolade og noen i hvit overtrekkssjokolade. 

De ble supersøte og gode på hver sin måte!

 

 


Ingredienser:

♥ 2 eggehviter
♥ 225 g sukker
♥ 0,5 ts vaniljeessens
♥ 60 g mykt smør
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 225 g hvetemel
♥ 1,75 dl melk
♥ rosa konditorfarge (se tips) 
- -
♥ 200 g kremost vanilje (se tips)


Pynt:
mørk eller hvit overtrekkssjokolade (se tips)
rosa kakestrøssel eller sukkerblomster

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene til skum (eventuelt sammen med en liten klype salt som gjør skummet ekstra stivt).

Ha så i litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til du får en fyldig, myk marengs. Pisk inn vaniljeessens. Pisk deretter inn mykt smør. Sikt mel og bakepulver og vend godt inn i marengsmassen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri kakedeig. Farg deigen rosa med konsentrert konditorfarge (se tips).

Fordel deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

 

 

Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min, til kaken er gylden på overflaten og gjennomstekt.

La kaken avkjøles i formen. Løsne den så fra formen og dra av bakepapiret. Bruk en stor, skarp kniv og skjær av den stekte skorpen på toppen av kakebunnen slik at den lekre rosafargen på kaken åpenbarer seg.

Smulde opp rosa kake til smuler i en bolle. Bland med kremost vanilje til du får en bløt nok masse som kan formes til kuler.

Legg bakepapir på ett brett som passer i fryseren (eventuelt kjøleskapet). Form deigen til runde kuler og legg dem på brettet. Når brettet er fullt, settes det i fryseren i ca 15 min (eventuelt en time i kjøleskapet) så kulene blir fastere i konsistensen.

Smelt litt av sjokoladen i en liten kopp. Ta frem kulene og dypp tuppen på pinnene (eller tykke papirsugerør som jeg har brukt her) i sjokolade før de stikkes inn i hver kule (dette er for at pinnene skal feste seg skikkelig til kulene). Sett kulene tilbake i fryseren i 30 min (eventuelt et par timer i kjøleskapet), slik at sjokoladen rundt pinnen stivner.

Smelt resten av sjokoladen i en dyp skål. Dypp de kalde kulene i sjokoladen. Snurr de litt rundt så overflødig sjokolade renner av. Dryss over kakestrøssel eller fest en sukkerblomst på hver cake pops (du må huske å gjøre dette med en gang før sjokoladen stivner). Bruker du flere typer sjokolade som jeg har gjort her, lønner det seg å gjøre seg ferdig med en type før du begynner med den neste.

Sett kakene i et cake pops-stativ eller lignende til sjokoladen har stivnet (se tips).

 

Lekre Rosa Cake Pops med mørkt sjokoladetrekk.

 

 

Og søte Rosa Cake Pops med hvitt sjokoladetrekk.

 

 

Tips:

Søte papirsugerør fås kjøpt i mange nettbutikker som selger kakepynteutstyr og i noen store matvarebutikker.

♥ Overtrekkssjokolade blir tynnere i smeltet tilstand enn vanlig sjokolade og stivner enda bedre. Overtrekkssjokolade egner seg derfor veldig godt til å bruke når du lager Cake Pops. Du får kjøpt overtrekkssjokolade i mange nettbutikker som selger kakepynteutstyr (se etter overtrekkssjokolade eller "candy melts". Bruker du vanlig kokesjokolade eller hvit sjokolade som du kjøper i matbutikker, lønner det seg å smelte sjokoladen sammen med en liten bit delfiafett for å gjøre sjokoladen litt mer flytende.

 

 

♥ Rosa konditorfarge fås også kjøpt i mange nettbutikker som selger kakepynteutstyr, samt i flere kjøkkenutstyrsbutikker.

 


 

 

♥ Etter du har dyppet Cake Pops i smeltet sjokolade, må du ha et sted å sette dem fra deg til sjokoladetrekket stivner. Praktisk Cake Pops stativ får du kjøpt i nettbutikker, se for eksempel dette som selges av Kakebua. Et alternativ er å bruke store glass som du fyller opp med sukker, og som du kan stikke Cake Pops inni. Etter at sjokoladen har stivnet, kan du legge Cake Pops ved siden av hverandre i en boks som oppbevares i kjøleskapet.
 

♥ Jeg har her blandet kakesmulene med kremost vanilje fra Tine. En nydelig, og helt spesielt luftig kremost, som er såpass søt at du ikke trenger å tilsette melis. Bruker du vanlig kremost i stedet, bør du smake deg til med vaniljesukker og melis fordi vanlig kremost ikke er like søt (bruk ca 100 g kremost og 50 g melis til 150 g rosa kakesmuler).

 

 

Rosa Cake Pops er en koselig ide til morsdagen på søndag Wink

 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Rosa Vanilje Cake Pops

Ingredienser

♥ 2 eggehviter
♥ 225 g sukker
♥ 0,5 ts vaniljeessens
♥ 60 g mykt smør
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 225 g hvetemel
♥ 1,75 dl melk
♥ rosa konditorfarge (se tips) 
- -
♥ 200 g kremost vanilje (se tips)


Pynt:
mørk eller hvit overtrekkssjokolade (se tips)
rosa kakestrøssel eller sukkerblomster

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til skum (eventuelt sammen med en liten klype salt som gjør skummet ekstra stivt).

Ha så i litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til du får en fyldig, myk marengs. Pisk inn vaniljeessens. Pisk deretter inn mykt smør. Sikt mel og bakepulver og vend godt inn i marengsmassen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri kakedeig. Farg deigen rosa med konsentrert konditorfarge (se tips).

Fordel deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min, til kaken er gylden på overflaten og gjennomstekt.

La kaken avkjøles i formen. Løsne den så fra formen og dra av bakepapiret. Bruk en stor, skarp kniv og skjær av den stekte skorpen på toppen av kakebunnen slik at den lekre rosafargen på kaken åpenbarer seg.

Smulde opp rosa kake til smuler i en bolle. Bland med kremost vanilje til du får en bløt nok masse som kan formes til kuler.

Legg bakepapir på ett brett som passer i fryseren (eventuelt kjøleskapet). Form deigen til runde kuler og legg dem på brettet. Når brettet er fullt, settes det i fryseren i ca 30 min (eventuelt et par timer i kjøleskapet) så kulene blir fastere i konsistensen. Smelt litt av sjokoladen i en liten kopp. Ta frem kulene og dypp tuppen på pinnene i sjokolade før de stikkes inn i hver kule (dette er for at pinnene skal feste seg skikkelig til kulene). Sett kulene tilbake i fryseren i 30 min (eventuelt et par timer i kjøleskapet), slik at sjokoladen rundt pinnen stivner.

Smelt resten av sjokoladen i en dyp skål (se tips). Dypp de kalde kulene i sjokoladen. Snurr de litt rundt så overflødig sjokolade renner av. Dryss over kakestrøssel eller fest en sukkerblomst på hver cake pops. Sett kakene i et cake pops-stativ eller lignende til sjokoladen har stivnet (se tips).

Tips

♥ Søte papirsugerør fås kjøpt i mange nettbutikker som selger kakepynteutstyr og i noen store matvarebutikker.

♥ Overtrekkssjokolade blir tynnere i smeltet tilstand enn vanlig sjokolade og stivner enda bedre. Overtrekkssjokolade egner seg derfor veldig godt til å bruke når du lager Cake Pops. Du får kjøpt overtrekkssjokolade i mange nettbutikker som selger kakepynteutstyr (se etter overtrekkssjokolade eller "candy melts"). Bruker du vanlig kokesjokolade eller hvit sjokolade som du kjøper i matbutikker, lønner det seg å smelte sjokoladen sammen med en liten bit delfiafett for å gjøre sjokoladen litt mer flytende.

♥ Rosa konditorfarge fås også kjøpt i mange nettbutikker som selger kakepynteutstyr, samt i flere kjøkkenutstyrsbutikker.

♥ Etter du har dyppet Cake Pops i smeltet sjokolade, må du ha et sted å sette dem fra deg til sjokoladetrekket stivner. Praktisk Cake Pops stativ får du kjøpt i nettbutikker, se for eksempel dette som selges av Kakebua. Et alternativ er å bruke store glass som du fyller opp med sukker, og som du kan stikke Cake Pops inni. Etter at sjokoladen har stivnet, kan du legge Cake Pops ved siden av hverandre i en boks som oppbevares i kjøleskapet.

♥ Jeg har her blandet kakesmulene med kremost vanilje fra Tine. En nydelig, luftig kremost som er såpass søt, at du ikke trenger å tilsette melis. Bruker du vanlig kremsot i stedet, bør du smake deg til med litt ekstra vaniljesukker og melis (bruk ca 100 g kremost og 50 g melis til 150 g rosa kakesmuler).

05.02.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Veldig gode!! Men det tok nesten en hel dag å lage disse, så det var et utrolig arbeid!

det var veldig godt kanskje du har lagd bedre enn meg

Hvor får du tak i sukkerblomstene?:-)

Åh, jeg gleder meg til å lage disse! :)
Men hvor mange cakepops ble det?

Dette er de beste cake popsene jeg har smakt!!!!!!

Hei. Hvor mange cakepops ble dette ?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter