Russekake

Russekake
Ingredienser

3 egg
3 dl sukker
1,5 dl melk
150 g smør
3 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
1 ts romessens (kan sløyfes, se tips)
100 g (skåldede) mandler (se tips)

Glasur (kan sløyfes):
2 dl melis
2 ss vann
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Kok opp melk og smør i en kjele. Avkjøl litt, men blandingen skal fortsatt være varm når den røres inn i eggedosisen. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Rør eventuelt i romessens til slutt (og/eller mandler, se tips).

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Pynt kaken eventuelt med melisglasur og kakestøssel.

Tips

Som nevnt lages "Russekake" i litt ulike varianter. Mange tilsetter mandler (gjerne skåldede). Du kan da enten male 100 g mandler og røre inn i kakedeigen før du har den i formen. Alternativt kan du finhakke mandlene og røre 50 g inn i deigen før du har den i formen og drysse 50 g oppå deigen etterpå. Det er da ikke nødvendig å ha melisglasur på den ferdigstekte kaken. Romessens kan sløyfes hvis du ønsker, men jeg synes det gir god smak enten kaken lages med eller uten mandler!

"Russekake" kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift