Russiske kyss

 

Mmm... "Russiske kyss" viser seg å være farlig avhengighetsskapende;-)

Dette er store, bløte marengs med valnøtter... aahhh...

 

Ingredienser:

♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 150 g valnøtter

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt. Pisk videre med elektrisk mikser i 10 min til du får en kjempetykk, blank marengs (se tips). Vend i grovt hakkede valnøtter (jeg delte dem nesten ikke opp i det hele tatt).

Sett store topper ved hjelp av to spiseskjeer på bakepapirdekket stekeplate.

Stek marengsene midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min. Marengsene skal være litt tørre på undersiden, men fortsatt bløte inni.

Avkjøles på rist.

 

 

Tips:

♥ I originaloppskriften står det at man skal piske marengsen over vannbad i 10 min, og gidder du det, får du ekstra deilig og litt seig konsistens på marengsen. Men det er ikke nødvendig å piske marengsen over vannbad for å få deilige kaker.

♥ "Russiske kyss" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

 

Instagram: @kristine_lifeissweet

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Se også "Valnøttmarengs" som er basert på lignende oppskrift.

Russiske kyss
Ingredienser

4 eggehviter
250 g sukker
150 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt. Pisk videre med elektrisk mikser i 10 min til du får en kjempetykk, blank marengs (se tips). Vend i grovt hakkede valnøtter (jeg delte dem nesten ikke opp i det hele tatt).

Sett store topper ved hjelp av to spiseskjeer på bakepapirdekket stekeplate.

Stek marengsene midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min. Marengsene skal være litt tørre på undersiden, men fortsatt bløte inni. Avkjøles på rist.

Tips

I originaloppskriften står det at man skal piske marengsen over vannbad i 10 min, og gidder du det, får du ekstra deilig og litt seig konsistens på marengsen. Men det er ikke nødvendig å piske marengsen over vannbad for å få deilige kaker.

"Russiske kyss" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift