Salt karamell-granola

Salt karamell-granola

20.01.2020

En ny uke står for tur, og det jeg gleder meg mest til i den kommende uken er faktisk frokostene!  Grin

I helgen lagde jeg nemlig en helt fantastisk god granola med smak av salt karamell !! 

Helt A.M.A.Z.I.N.G. !

 

 

Serveres gjerne med yoghurt og bær...  Yum  

 

 

...  eller prøv med melk, hakket mørk sjokolade og bananskiver.. Heart  


Ingredienser:

♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl kokos
♥ 3 dl mandelmel (se tips)
♥ 2 dl malte hasselnøtter (se tips)
♥ 1 dl sesamfrø
♥ 1 dl solsikkefrø
♥ 0,5 dl linfrø
♥ 0,5 dl chiafrø
♥ 100 g mandelflak

Karamellblanding:
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 2 ss honning
♥ 0,5 dl melk
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 4 ss smør
- -
♥ 1 ts maldonsalt


Fremgangsmåte:

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor rørebolle.

Finn frem en kjele og tilsett vann, lønnesirup, honning og melk. Varm opp blandingen til kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter. Ta kjelen av platen og rør inn smøret så det smelter. Blandingen skal bli helt tyntflytende og ser ikke ut som karamell, selv om den gir granolaen smak av karamell.

Hell det flytende fra kjelen og rett i bollen med de tørre ingrediesene og bland godt sammen.

Det skal bli en temmelig bløt blanding. La dette stå og svelle i 10 minutter.

Smør en langpanne med olje. Ha deretter granolablandingen i langpannen og fordel den jevnt utover.

Dryss over maldonsalt (kan sløyfes hvis du vil).

Stek granolaen midt i ovnen ved 160°C. Vend rundt på granolaen hvert 10. minutt med en stekespade slik at den blir jevnt stekt.

Total steketid er ca. 40 minutter.

 

 

La granolaen bli helt kald før den has på en tett boks eller glasskrukke med lokk. 

 

 

Disse fine oppbevaringsglassene med tett lokk har jeg kjøpt hos Granit i Oslo. 

 

 

I helgen har jeg hatt dilla på salt karamell-granola sammen med gresk yoghurt og friske bær.

 

 

Man kan ha litt ekstra honning eller lønnesirup på, men jeg synes ikke at det trengs. 

 

 

Denne karamell-granolaen er også digg å snacke på som den er..   Icon e biggrin  

 

 

Tips:

♥ Du kan variere de tørre ingrediensene med det du liker og har tilgjengelig. Alt av gryn, frø og nøtter kan brukes, så dette er en glimrende måte å bruke opp rester du måtte ha liggende av slikt. Jeg brukte eksempelvis malte hasselnøtter fordi jeg hadde laget dette klart på grunn av en kake, men ellers kunne jeg like gjerne brukt 5 dl mandelmel. Jeg bruker her mandelmel kjøpt på butikken.

♥ Er du mer glad i søt karamellsmak enn salt karamellsmak, er det bare å sløyfe maldonsaltet. 

♥ Denne oppskriften er ikke vegansk siden jeg bruker både melk, smør og honning. Du kan alternativt bruke mandelmelk og kokosolje og erstatte honning med mer lønnesirup eller bruke agavesirup for å få granolaen vegansk.  

 

 

Det er kjekt å lage hjemmelaget granola, for da har du full kontroll på hva den inneholder.

Se alle mine oppskrifter på granola samlet HER.

 

 

Kos deg med salt karamell-granola - og ha en superfin uke! 

 Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Salt karamell-granola

Ingredienser

♥ 3 dl store havregryn
♥ 2 dl kokos
♥ 3 dl mandelmel (se tips)
♥ 2 dl malte hasselnøtter (se tips)
♥ 1 dl sesamfrø
♥ 1 dl solsikkefrø
♥ 0,5 dl linfrø
♥ 0,5 dl chiafrø
♥ 100 g mandelflak

Karamellblanding:
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 2 ss honning
♥ 0,5 dl melk
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 4 ss smør
- -
♥ 1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor rørebolle.

Finn frem en kjele og tilsett vann, lønnesirup, honning og melk. Varm opp blandingen til kokepunktet og la den småkoke i 1-2 minutter. Ta kjelen av platen og rør inn smøret så det smelter. Blandingen skal bli helt tyntflytende og ser ikke ut som karamell, selv om den gir granolaen smak av karamell.

Hell det flytende fra kjelen og rett i bollen med de tørre ingrediesene og bland godt sammen.

Det skal bli en temmelig bløt blanding. La dette stå og svelle i 10 minutter.

Smør en langpanne med olje. Ha deretter granolablandingen i langpannen og fordel den jevnt utover.

Dryss over maldonsalt (kan sløyfes hvis du vil).

Stek granolaen midt i ovnen ved 160°C. Vend rundt på granolaen hvert 10. minutt med en stekespade slik at den blir jevnt stekt. Total steketid er ca. 40 minutter.

La granolaen bli helt kald før den has på en tett boks eller glasskrukke med lokk. 

Tips

♥ Du kan variere de tørre ingrediensene med det du liker og har tilgjengelig. Alt av gryn, frø og nøtter kan brukes, så dette er en glimrende måte å bruke opp rester du måtte ha liggende av slikt. Jeg brukte eksempelvis malte hasselnøtter fordi jeg hadde laget dette klart på grunn av en kake, men ellers kunne jeg like gjerne brukt 5 dl mandelmel. Jeg bruker her mandelmel kjøpt på butikken.

♥ Er du mer glad i søt karamellsmak enn salt karamellsmak, er det bare å sløyfe maldonsaltet. 

♥ Denne oppskriften er ikke vegansk siden jeg bruker både melk, smør og honning. Du kan alternativt bruke mandelmelk og kokosolje og erstatte honning med mer lønnesirup eller bruke agavesirup for å få granolaen vegansk.  

20.01.2020
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Så ut som ei god oppskrift, må prøves Hvor kjøper man vaniljepasta? Er det evt noe som kan brukes istedetfor det?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter