Seige sjokoladeruter

Seige sjokoladeruter

18.06.2010
Seige sjokoladeruter

Ingredienser

8 egg
12 dl sukker
4 ts vaniljesukker
16 ss kakao
6 dl hvetemel
400 g smør

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150°C-170°C i 30-35 min. Kaken skal være litt bløt i midten. La kaken bli avkjølt i langpannen før du deler den opp i biter.

Tips

"Seige sjokoladeruter" får sin deilige og seige konsistens på grunn av mye sukker i deigen. Kaken har intens smak av sjokolade. Halv porsjon passer til liten langpanne (ca 20x30 cm). But why bother...? Kakestykkene holder seg myke lenge om de pakkes inn i plast og er også kjempefine å fryse.

Se også kjempegode oppskrifter på "Seig sjokoladekake" og "Seige sjokolademuffins".

18.06.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Helt fantastiske mums....

Enig:) Glad du likte oppskriften

Prøvde oppskriften i går, den ble en suksess. Skal lage den kaken mer:)

Jeg lagde kaken tidligere i dag, og den ble kjempe god! Steketiden tok litt lengre tid hos meg da jeg ikke visste om jeg skulle bruke over og undervarme eller varmluft.. Jeg brukte over og undervarme på 150 grader, men økte den etterhvert til 170 for at den skulle bli fortere ferdig :) Hva pleier du å bruke når du steker?

Hvor mange grader bruker du egentlig på denne kaken? Og hvor mange minutter? Ble så usikker!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter