Semifreddo al cappuccino

Semifreddo al cappuccino

23.04.2014


Hei dere!

Ja, så er årets påske historie og det har vært litt av noen nydelige, solfylte dager!

Steikende sol vekker såklart lysten på deilig iskrem. I hvert fall hos meg  Smile  Så derfor har jeg laget noen ulike varianter som jeg kommer til å poste her på Det søte liv de nærmeste dagene. 

Først ut er en italiensk iskrem som jeg falt pladask for - "Semifreddo al cappuccino". 

Wow, for en nydelig is!

 

 

Semifreddo” betyr "delvis fryst" på italiensk, og er en egen gruppe halvfrosne, italienske iskremdesserter som kan lages i alle slags smaker.

Her har du en supernydelig variant som lages med kaffe, brunt sukker og vanilje og som derfor får mild cappuccinosmak.

Iskremen her blandes dessuten med små italienske makroner som heter "Amaretti", eller "Amarettini" hvis de er riktig små i størrelsen og som jeg har brukt her.

 

 

Amarettiene er sprø i konsistensen og bryter fint med den bløte iskremen. Dessuten gir de en fantastisk nydelig mandelsmak. 

 

 

Jeg har laget isen i en brødform som gjør at isen kan skjæres og serveres i tykke skiver.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2 ss espresso kaffepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 eggehviter
♥ 100 g Amaretti eller Amarettini (se tips)
 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og brunt sukker til luftig eggedosis. Bland i espresso kaffepulver og vaniljeekstrakt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og bland kremen deretter med eggedosisen. Pisk eggehvitene til hvitt skum og fold i. Til slutt vender du i Amaretti-makronene.

Kle en liten avlang form som rommer 1 liter med plastfolie. Fordel isblandingen i formen og sett formen i fryseren i 4-5 timer (eller over natten), så iskremen fryser.

 


Ta formen ut av fryseren 15 min før servering. La isen tine litt i formen før du hvelver den over på et fat og drar av plast.

 

 

Pynt fatet og isen med noen ekstra Amaretti.

 

 

Tips:

♥ Makronene du ser på bildet er Amarettini som jeg har kjøpt i Roma. Amaretti fås kjøpt imidlertid også kjøpt i velassorterte, norske matvarebutikker. Amaretti kjennetegnes av at de er harde og sprø i konsistensen. Den litt markante mandelsmaken ligner på den kjente, italienske mandellikøren Amaretto.

 

 

♥  Semifreddo oppbevares i fryseren. Husk å ta den ut av fryseren en stund før servering, så isen får den karakteristiske halvmyke konsistensen som den skal ha.

 

 

Heart   La dolce vita!   Heart 
 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Semifreddo al cappuccino

Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2 ss espresso kaffepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 eggehviter
♥ 100 g Amaretti eller Amarettini (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og brunt sukker til luftig eggedosis. Bland i espresso kaffepulver og vaniljeekstrakt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og bland kremen deretter med eggedosisen. Pisk eggehvitene til hvitt skum og fold i. Til slutt vender du i Amaretti-makronene.

Kle en liten avlang form som rommer 1 liter med plastfolie. Fordel isblandingen i formen og sett formen i fryseren i 4-5 timer (eller over natten), så iskremen fryser. 

Ta formen ut av fryseren 15 min før servering. La isen tine litt i formen før du hvelver den over på et fat og drar av plast.  Pynt fatet og isen med noen ekstra Amaretti.

Tips

♥ Makronene du ser på bildet er Amarettini som jeg har kjøpt i Roma. Amaretti fås kjøpt imidlertid også kjøpt i velassorterte, norske matvarebutikker. Amaretti kjennetegnes av at de er harde og sprø i konsistensen. Den litt markante mandelsmaken ligner på den kjente, italienske mandellikøren Amaretto.

♥  Semifreddo oppbevares i fryseren. Husk å ta den ut av fryseren en stund før servering, så isen får den karakteristiske halvmyke konsistensen som den skal ha.

23.04.2014
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei, bare lurte paa om jeg kan bytte Amaretti med noe annet??? Finner det ikke hvor jeg er naa

Takk....tenkte aa prove den saa snart jg faar svar fra deg:)

Prøvde meg på denne i går med digestive kjeks da det var det eneste jeg hadde tilgjengelig, og det fungerte veldig godt sammen med hjemmelaget sjokoladesaus. Denne skal jeg lage igjen. :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter