Shandy (Clara eller Panaché eller Radler)

God fredags kveld! 

Jeg tenkte jeg ville stikke innom bloggen helt kort for å tipse om en enkel øl-drink, som jeg testet ut i sommer. 

Dette består rett og slett av halvparten øl og halvparten sitronbrus (eller aller helst hjemmelaget sitronlimonade for ekstra god sitronsmak).

Dette er en populær, alkoholsvak drikke som går under navnet Shandy i England, mens den kalles Clara i Spania, Panaché i Frankrike og Radler i Tyskland.

 

 

Drikken blir søtere og mildere enn øl, og passer kanskje best til de som ikke er så superglade i øl fra før av.

Jeg synes dette smakte forfriskende og godt!

 

Til en halvliter trenger du: 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl øl
♥ 2,5 dl sitronbrus
♥ et par sitronskiver


Fremgangsmåte: 

Hell kald øl i ølglasset så det blir halvfullt. 

Fyll opp med iskald sitronbrus (eller sitronlimonade, se tips).

Server gjerne med et par sitronskiver i glasset.

Enjoy!  😃 

 

 


Tips:

♥ Bruk kalde glass, kaldt øl og kald sitronbrus, så blir drikken kald uten å måtte tilsette isbiter. Hvis du vil, kan du selvfølgelig også ha et par isbiter i glasset. 

♥ Bruk et lyst øl (pils). Jeg brukte Frydenlund fatøl fordi det var det vi (dvs. mannen) hadde i kjøleskapet. 😅

 

 

♥ Sitronbrus kan være alt fra 7up eller Sprite eller andre varianter av sitronbrus, til at du kan bruke hjemmelaget sitronlimonade, som selvfølgelig gir ekstra god sitronsmak.

♥ SITRONLIMONADE: Bruk blandingsforholdet 2/3 friskpresset sitronsaft og 1/3 sukkerlake. Sukkerlake lages av 50/50 vann og sukker som gis et oppkok så sukkeret løser seg opp og deretter avkjøles. 

♥ Shandy kan også lages i trendy, nye varianter ved å blande øl med fruktjuice i stedet for sitronbrus. I stedet for lyst øl kan man bruke ingefærøl. En spennende, spicy vri fra Mexico er øl-drikken Michelada.

 

God helg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Shandy (Clara eller Panaché eller Radler)
Ingredienser

♥ 2,5 dl øl
♥ 2,5 dl sitronbrus
♥ et par sitronskiver

Fremgangsmåte

Hell kald øl i ølglasset så det blir halvfullt. 

Fyll opp med iskald sitronbrus (eller sitronlimonade, se tips).

Server gjerne med et par sitronskiver i glasset.

Enjoy!  😃 

Tips

♥ Bruk kalde glass, kaldt øl og kald sitronbrus, så blir drikken kald uten å måtte tilsette isbiter. Hvis du vil, kan du selvfølgelig også ha et par isbiter i glasset. 

♥ Bruk et lyst øl (pils). Jeg brukte Frydenlund fatøl fordi det var det vi (dvs. mannen) hadde i kjøleskapet.

♥ Sitronbrus kan være alt fra 7up eller Sprite eller andre varianter av sitronbrus, til at du kan bruke hjemmelaget sitronlimonade, som selvfølgelig gir ekstra god sitronsmak.

♥ SITRONLIMONADE: Bruk blandingsforholdet 2/3 friskpresset sitronsaft og 1/3 sukkerlake. Sukkerlake lages av 50/50 vann og sukker som gis et oppkok så sukkeret løser seg opp og deretter avkjøles. 

♥ Shandy kan også lages i trendy, nye varianter ved å blande øl med fruktjuice i stedet for sitronbrus. I stedet for lyst øl kan man bruke ingefærøl. En spennende, spicy vri fra Mexico er øl-drikken Michelada.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift