
50 g gjær
5 dl melk
100 g smør
150 g lys sirup
1,5 ts malt anis
250 g fint rugmel
ca 500 g hvetemel
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret sammen med sirupen. Bland melken i smørsirupen og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av væsken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av væsken, anis (hvis du vil ha anissmak) og rugmel. Begynn så å blande i det meste av hvetemelet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 15 emner. Trill hvert emne til runde, glatte boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve seg luftige, ca 40 min.
Stek bollene midt i ovnen ved 220-250°C i 15-20 min (se tips).
Pass nøye på at bollene ikke bli for brune under stekingen. De trenger litt lenger steketid enn vanlige hveteboller. I originaloppskriften står det at ovnen skal være 250°C varm, men du må slå ned varmen dersom du synes bollene blir for mørke.
"Sirupsboller" er fine å fryse!
Se også oppskrift på "Lauper".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4216 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 2184
Brukere i dag: 34040
Brukere siste 7 dager: 207791
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar