Sitron- og lakrisfromasjkake

20.06.2017


Er du glad i lakris?

Det har jeg blitt bare mer og mer med årene, og nå synes jeg det er kjempegøy å eksperimentere med lakris i kaker også! 

Kombinasjonen sitron og lakris er fantastisk god! Derfor har jeg komponert denne fromasjkaken som består av en tynn sjokoladekakebunn som dekkes av både et lag sitronfromasj og et lag lakrisfromasj.

 

 

Jeg synes kaken ble utrolig fin å se på, og den smaker aldeles nydelig!

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss kakao
♥ 1 dl hvetemel
♥ 75 g smør

Sitronfromasj:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 stor sitron
♥ 5 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte

Lakrisfromasj:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl lakrissirup (se tips)
♥ 5 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ myk lakris
♥ 1 sitronskive

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:

Visp egg og sukker lett sammen (du trenger ikke piske eggedosis). Tilsett kakaopulver og hvetemel. Smelt smøret og rør inn til slutt.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.


Sitronfromasj:

Til sitronfromasjen piskes eggeplommer og sukker luftig.

Riv skallet av sitronen og press saften ut av den (det skal bli ca. 1 dl presset sitronsaft). Bland sitronskallet i eggeblandingen. Varm opp sitronsaften. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Hell dette inn i eggeblandingen og rør godt.

Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt.

Hell sitronfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at fromasjen stivner.


Lakrisfromasj:

Til lakrisfromasjen piskes eggeplommer og sukker luftig.

Bland inn lakrissirupen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene, ha dem i en kopp og smelt dem i mikrobølgeovnen (det tar bare noen få sekunder). Hell den varme, smeltede gelatinen i eggeblandingen.

Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt.

Hell lakrisfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at også lakrisfromasjen stivner.
 

Pynt:

Løsne kaken fra formen og sett den på et kakefat.

Pynt kaken med myk lakris og en sitronskive før servering.

 

 

Spennende og superlekker fromasjkake! 

 

  ♥  ♥  ♥  

 

Tips:

♥ Det går fint å lage denne kaken over to dager. Lag for eksempel sjokoladekakebunnen og sitronfromasjen den ene dagen. La kaken stå i kjøleskapet og stivne over natten og lag lakrisfromasjen på formiddagen dagen etter. Kaken er da klar for pynting og servering på ettermiddagen.

♥ Søt lakrissirup fås etter det jeg vet foreløpig bare kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og lignende. Jeg bruker søt lakrissirup (Sweet Liquiorice Syrup) i merket Johan Bülow (kjøpt på Maschmanns matmarket på Skøyen i Oslo), som er et fantastisk nydelig produkt! Produktet er så populært at jeg tipper lakrissirup snart kommer i vanlige matbutikker også - det er i hvert fall lov å håpe! 

 

 

♥ Jeg pyntet med denne typen myk, søt lakris, men andre typer kan selvsagt også brukes.

 

 

♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Som fromasjkaker flest egner ikke denne kaken seg så veldig godt til frysing fordi fromasjen kan bli kornete ved tining.

 

 

Test denne kaken du også - kanskje blir det en ny favoritt!?  Smile chrome  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Sitron- og lakrisfromasjkake

Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss kakao
♥ 1 dl hvetemel
♥ 75 g smør

Sitronfromasj:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 stor sitron
♥ 5 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte

Lakrisfromasj:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl lakrissirup
♥ 5 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ myk lakris
♥ 1 sitronskive

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunn:
Visp egg og sukker lett sammen (du trenger ikke piske eggedosis). Tilsett kakaopulver og hvetemel. Smelt smøret og rør inn til slutt. Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Sitronfromasj:
Til sitronfromasjen piskes eggeplommer og sukker luftig. Riv skallet av sitronen og press saften ut av den (det skal bli ca. 1 dl presset sitronsaft). Bland sitronskallet i eggeblandingen. Varm opp sitronsaften. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Hell dette inn i eggeblandingen og rør godt. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt.

Hell sitronfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at fromasjen stivner.

Lakrisfromasj:
Til lakrisfromasjen piskes eggeplommer og sukker luftig. Bland inn lakrissirupen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene, ha dem i en kopp og smelt dem i mikrobølgeovnen (det tar bare noen få sekunder). Hell den varme, smeltede gelatinen i eggeblandingen. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt.

Hell lakrisfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at også lakrisfromasjen stivner.

Pynt:
Løsne kaken fra formen og sett den på et kakefat. Pynt kaken med myk lakris og en sitronskive før servering.

Tips

♥ Det går fint å lage denne kaken over to dager. Lag for eksempel sjokoladekakebunnen og sitronfromasjen den ene dagen. La kaken stå i kjøleskapet og stivne over natten og lag lakrisfromasjen på formiddagen dagen etter. Kaken er da klar for pynting og servering på ettermiddagen.

♥ Søt lakrissirup fås etter det jeg vet foreløpig bare kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og lignende. Jeg bruker søt lakrissirup (Sweet Liquiorice Syrup) i merket Johan Bülow (kjøpt på Maschmanns matmarket på Skøyen i Oslo), som er et fantastisk nydelig produkt! Produktet er så populært at jeg tipper lakrissirup snart kommer i vanlige matbutikker også - det er i hvert fall lov å håpe! 

♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Som fromasjkaker flest egner ikke denne kaken seg så veldig godt til frysing fordi fromasjen kan bli kornete ved tining.

20.06.2017
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Har du noen alternativer til den lakris-sirupen du bruker? Bor langt fra delikatessebutikk, så skulle gjerne hatt et alternativ som er lettere å få tak i.

Her fant jeg den, jeg bor heller ikke i nærheten av en delikatessebutikk. Da er netthandel fint :)
https://lakrids.no/collections/frontpage/products/sot-lakris-sirup

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet