Sitronmuffins med blåbær

Sitronmuffins med blåbær

12.07.2011

 

Skjønne sommermuffins!

 

Oppskriften gir 12 stk. 
 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ saft og skall av 1 sitron
♥ 2 dl store, friske blåbær

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend i presset sitronsaft og revet sitronskall og til slutt halvparten av blåbærene.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen av muffinsene.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min, til muffinsene er gjennomstekte og lyst gyldne på overflaten.

 

Tips:

Blåbærene du vender inn i deigen har en tendens til å synke ned i bunnen på muffinsene under steking, derfor er det lurt å legge en del av blåbærene på toppen av muffinsene etter at du har hatt deigen i formene.

"Sitronmuffins med blåbær" er fine å fryse!

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Sitronmuffins med blåbær

Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron
2 dl store, friske blåbær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend i presset sitronsaft og revet sitronskall og til slutt halvparten av blåbærene.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca 12 stk. Fordel resten av blåbærene på toppen av muffinsene.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min, til muffinsene er gjennomstekte og lyst gyldne på overflaten.

Tips

Blåbærene du vender inn i deigen har en tendens til å synke ned i bunnen på muffinsene under steking, derfor er det lurt å legge en del av blåbærene på toppen av muffinsene etter at du har hatt deigen i formene.

"Sitronmuffins med blåbær" er fine å fryse!

12.07.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

kan man bruke frosne blåbær?

Ja, det kan du Celine, men frosne blåbær vil avgi noe mer blåfarge enn friske blåbær. Smaken blir kjempegod i begge tilfeller :-)

Hei
Kan keg laga røra i dag og steke muffinsene i morgen?
I tilfelle vende inn blåbæra i røra i morgen da...?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter