Sitronterte med marengs


Hei dere!  Heart  

Det nærmer seg helg igjen, og da er det jo ekstra mange som planlegger å bake en kake. Smile  Thumbs up  

Kanskje denne nydelige sitronterten med bløt marengs på toppen hadde vært noe for helgen? Jeg kan i hvert fall anbefale den varmt. 

 

 

Kaken er en populær klassiker i USA, Frankrike og flere andre land. Det syrlige sitronfyllet og den søte marengsen passer perfekt sammen!

 

 

Du finner denne oppskriften også i sitrus-kapitlet i boken min "Det søte liv - Kaker for enhver smak".

 

 

  Heart  En favorittkake!  Heart

Heart


Ingredienser:

Mørdeigsbunn:
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Sitronfyll:
♥ 2,5 dl sitronsaft
♥ 3 ss revet sitronskall
♥ 6 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte

Marengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 350 g sukker

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Dette gjøres raskt i en food processor. Har du ikke food processor, blander du først sammen mel og melis i en bolle. Smuldre smøret i dette med fingrene. Deretter tilsetter du egget og knar deigen raskt sammen. La deigen hvilke i kjøleskapet i 30 minutter hvis du synes den er for bløt.

Trykk deigen utover bunn og kanter på en smurt terteform som er 28 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel, dekk til formen med et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler, tørkede erter e.l. (se tips). Forstek terten midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen, fjern kulene og bakepapiret, og senk temperaturen på ovnen til 120°C.

Visp ingrediensene til sitronfyllet lett sammen. Hell blandingen i formen og stek kaken videre midt i ovnen ved 120°C i 1 time og 30 minutter. La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten. Sitronfyllet vil da stivne i konsistensen. 

 

 

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.

Sprøyt marengsen i et tykt lag oppå sitronfyllet.

 

 

Grill marengsen deretter lett med en gassbrenner.

 

 

Så lekker kombinasjon med sitronfyll og kremete marengs...

 

 

Dette er en kake som alltid slår godt an!

 

 

 


Tips:

♥ Det er lurt å dekke mørdeigsbunnen med bakekuler eller lignende under forstekingen. Dette forhindrer at deigkanten krymper nedover under stekingen. Du får kjøpt keramiske bakekuler i mange slags kjøkkenutstyrsforretninger. Det går imidlertid like fint for formålet å bruke tørkede erter eller bønner. 

♥ Gassbrenner fås også kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. Husk at du også må kjøpe gass for å fylle på brenneren. Det går ikke særlig bra å grille marengsen i ovnen, for sitronfyllet kommer da til å smelte av varmen og bli rennende, så du må bruke gassbrenner til dette. 

♥ Sitronfyllet vil virke litt "skjelvende" når kaken tas ut av ovnen, men det stivner til når kaken har fått stått noen timer i kjøleskapet. Jeg pleier alltid å steke kaken kvelden før servering og la kaken stå i kjøleskapet over natten. Så pisker jeg marengs og pynter kaken med dette på serveringsdagen. 

♥ Denne kaken kan fryses, men da best uten marengsen på toppen. 

 

 

Søtt og syrlig i deilig kombinasjon!

 

 

Prøv denne kaken i helgen - jeg tror du vil bli fornøyd!  Smile  

 

 

Kjempenydelig sitronterte! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

 

Sitronterte med marengs
Ingredienser

Mørdeigsbunn:
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Sitronfyll:
♥ 2,5 dl sitronsaft
♥ 3 ss revet sitronskall
♥ 6 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte

Marengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 350 g sukker

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til mørdeigen (dette gjøres raskt i en food processor). Trykk deigen utover bunn og kanter på en smurt terteform som er 28 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel, dekk til formen med et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler, tørkede erter e.l. (dette forhindrer at deigkanten krymper nedover under stekingen). Forstek terten midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen, fjern kulene og bakepapiret, og senk temperaturen på ovnen til 120°C.

Visp ingrediensene til sitronfyllet lett sammen. Hell blandingen i formen og stek kaken videre midt i ovnen ved 120°C i 1 time og 30 minutter. La kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten.

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til. Sprøyt marengsen i et tykt lag oppå sitronfyllet og grill den deretter lett med en gassbrenner.

Tips

♥ Det er lurt å dekke mørdeigsbunnen med bakekuler eller lignende under forstekingen. Dette forhindrer at deigkanten krymper nedover under stekingen. Du får kjøpt keramiske bakekuler i mange slags kjøkkenutstyrsforretninger. Det går imidlertid like fint for formålet å bruke tørkede erter eller bønner. 

♥ Gassbrenner fås også kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. Husk at du også må kjøpe gass for å fylle på brenneren. Det går ikke særlig bra å grille marengsen i ovnen, for sitronfyllet kommer da til å smelte av varmen og bli rennende, så du må bruke gassbrenner til dette. 

♥ Sitronfyllet vil virke litt "skjelvende" når kaken tas ut av ovnen, men det stivner til når kaken har fått stått noen timer i kjøleskapet. Jeg pleier alltid å steke kaken kvelden før servering og la kaken stå i kjøleskapet over natten. Så pisker jeg marengs og pynter kaken med dette på serveringsdagen. 

♥ Denne kaken kan fryses, men da best uten marengsen på toppen. 

12 kommentarer

Sier som hun over, skal det være 6 hele egg, og ikke 6 plommer?
Har alt laget terten som steker nå, men brukte 6 egg. Og oppdaget nå at i alle andre oppskrifter står det kun plommen, i fyller.. Blæ.. Blir ikke å bruke disse oppskriftene på denne siden mer.. Virker som det er blitt for stort til at det har noe å si hvordan oppskriftene blir for folk, det har jeg sett gå igjen både på siden her, og forum på Facebook...

Enig!
Jeg har prøvd å få kontakt på mail ang denne oppskriften i flere dager. Men ikke noe liv.. Bakte sitronpaien i går, stått i kjøleskapet i natt, og pyntet i dag. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Når vi skulle spise kaken så var bunnen rimelig rå, og fyllet ganske flytende med masse biter av sitronskall. Kommer absolutt ikke til å bake denne igjen 🥴

Hei,
Jeg har nå stekt terten og sitronfyllet og lurer nå på dette:

Hvorfor sank/trakk paibunnen seg sammen? Fulgte oppskriften til detalj. Laget hull i bunnen og hadde bakepapir med rødebønner oppi men kanskje ikke nok?

Spørsmål nr 2. Hvor flytende skal sitronfyllet være når det kommer ut av ovnen? Syns det flyter utrolig mye. Hadde den 5 min ekstra inni ovnen uten at jeg synes at det hjalp stort. Håper på raskt svar ettersom den skal serveres i morgen.. Har nå satt den i kjøleskapet og håper at den stivner.

Hei - gjør det noe om jeg reduserer mengden sukker i bunn, fyll og marengsen? Jeg syns denne er veldig god, men søt. Har mindre sukker noe å si for konsistensen, spesielt på fyllet og marengsen?

Jeg har prøvd å få kontakt på mail ang denne oppskriften i flere dager. Men ikke noe liv.. Bakte sitronpaien i går, stått i kjøleskapet i natt, og pyntet i dag. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Når vi skulle spise kaken i dag, så var bunnen rimelig rå, og fyllet ganske flytende med masse biter av sitronskall (rev skallet med det miste rivjernet jeg har). Kommer absolutt ikke til å bake denne igjen 😔

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift