Sitrusmarinerte aprikoser

Sitrusmarinerte aprikoser

18.02.2014

Dette er virkelig mums!  Yum

En aprikosmarmelade laget av hele aprikoser og som smaksettes med appelsin, sitron og lime (og kanskje en skvett brandy).

Veldig godt i kombinasjon med Ridderost!

 

Ingredienser:

♥ 300 g myke, tørkede aprikoser
♥ 1 appelsin
♥ 1/2 sitron
♥ 1 lime
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann (+)
♥ 1-2 ss brandy (kan sløyfes)


Servering:
Ridderost

 

Fremgangsmåte:

Ha aprikosene i en tykkbunnet kjele. Tilsett saft og revet skall av appelsin, sitron og lime. Ha også sukker og 1 dl vann i kjelen.

Kok opp blandingen og la småkoke i ca 10-15 min, til aprikosene har blitt skikkelig møre, men fortsatt holder fasongen. Spe underveis med ekstra vann hvis du synes blandingen blir for tørr.

Når aprikosene er møre, tar du kjelen av platen og smaker eventuelt til med litt brandy.


Tips:

Jeg synes Ridderost smaker spesielt godt til disse aprikosene, men du må gjerne teste med andre typer oster også.

Aprikosene er holdbare lenge i kjøleskapet.

 

NAM!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Sitrusmarinerte aprikoser

Ingredienser

♥ 300 g myke, tørkede aprikoser
♥ 1 appelsin
♥ 1/2 sitron
♥ 1 lime
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann (+)
♥ 1-2 ss brandy (kan sløyfes)

Servering:
Ridderost

Fremgangsmåte

Ha aprikosene i en tykkbunnet kjele. Tilsett saft og revet skall av appelsin, sitron og lime. Ha også sukker og 1 dl vann i kjelen.

Kok opp blandingen og la småkoke i ca 10-15 min, til aprikosene har blitt skikkelig møre, men fortsatt holder fasongen. Spe underveis med ekstra vann hvis du synes blandingen blir for tørr.

Når aprikosene er møre, tar du kjelen av platen og smaker eventuelt til med litt brandy.

Tips

Jeg synes Ridderost smaker spesielt godt til disse aprikosene, men du må gjerne teste med andre typer oster også.

Aprikosene er holdbare lenge i kjøleskapet.

18.02.2014

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter