Sjokolade-panna cotta med konjakk

Sjokolade-panna cotta med konjakk

27.01.2013

 

Hei kjære dere!

Håper dere har hatt en koselig helg! Tiden flyr og nå er vi utrolig nok allerede straks i februar av det nye året.

Jeg vil i dag vise dere en nydelig variant av panna cotta som er laget med sjokolade og konjakk.

 

Man må ikke være mann for å like denne desserten (jeg elsker den!), men jeg helt sikker på at spesielt mannfolka vil like den:-)

 

 

En deilig drøm av en dessert for de som er glade i smaken av mørk sjokolade og konjakk...mmm...

 

Oppskriften gir 4 voksne porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 dl melk
♥ 50 g mørk sjokolade (eller mokkabønner)
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss Oboy sjokolademelkpulver
♥ 4 plater gelatin
♥ 0,5 dl konjakk

Pynt:
♥ mørk sjokolade (eller mokkabønner)

 

Fremgangsmåte:

Kok opp fløte, melk og sukker. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og Oboy sjokolademelkpulver. La sjokoladen smelte i den varme fløten.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sjokoladefløten. Rør i konjakk til slutt.

Hell blandingen i dessertskåler (martiniglass er kule å bruke til desserter Tounge smile ).

Sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten, til panna cottaen har blitt stiv.

Pynt med grovt hakket, mørk sjokolade og server desserten gjerne sammen med rykende varm, sterk kaffe.

 

Tips:

Du kan enten bruke vanlig kokesjokolade, mørk sjokolade (70%) eller mokkabønner (fra Nidar) som jeg har brukt her.

 

 

Denne panna cottaen er nokså søt på grunn av sjokolademelkpulveret, men dette balanseres godt med konjakken og særlig dersom desserten serveres sammen med en kopp sterk kaffe.

 

♥  Nydelig!

 

 

Aaaahhh.... virkelig en nytelse.....  

Kan jeg få friste deg...?

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Jeg vil også oppfordre deg til å være medlem av Facebookgruppen til Det søte liv hvor jeg kan love deg masse søt inspirasjon!

Klikk Liker her hvis du ikke er med fra før! ♥

Sjokolade-panna cotta med konjakk

Ingredienser

5 dl kremfløte
1 dl melk
50 g mørk sjokolade (eller mokkabønner)
1 dl sukker
2 ss Oboy sjokolademelkpulver
4 plater gelatin
0,5 dl konjakk

Pynt:
mørk sjokolade (eller mokkabønner)

Fremgangsmåte

Kok opp fløte, melk og sukker. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og Oboy sjokolademelkpulver. La sjokoladen smelte i den varme fløten.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sjokoladefløten. Rør i konjakk til slutt.

Hell blandingen i dessertskåler (martiniglass er kule å bruke til desserter:-)). Sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten, til panna cottaen har blitt stiv.

Pynt med grovt hakket, mørk sjokolade og server desserten gjerne sammen med rykende varm, sterk kaffe.

Tips

Du kan enten bruke vanlig kokesjokolade, mørk sjokolade (70%) eller mokkabønner (fra Nidar) som jeg har brukt her.

Denne panna cottaen er nokså søt på grunn av sjokolademelkpulveret, men dette balanseres godt med konjakken og særlig dersom desserten serveres sammen med en kopp sterk kaffe.

En dessert som er spesielt populær hos mannfolka:)

27.01.2013
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter