Sjokoladecookies med pepperkakesmak

Sjokoladecookies er veldig populære kaker, og det har blitt mer og mer vanlig å inkludere dem i julebaksten. Her er en variant med julekrydder som gir herlig pepperkakesmak på kakene, i tillegg til at de inneholder nøtter og sjokoladebiter.

Dette er sånne sjokoladecookies som det rett og slett er vanskelig å slutte å gomle på! Kakene inneholder sirup i deigen, som gjør at de får en deilig og akkurat passe seig konsistens.  

 

 

Oppskriften gir ca. 20 kaker.
 

Ingredienser: 

♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl brunt farin
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 egg
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 75 g hasselnøtter
♥ 200 g kokesjokolade
 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør, hvitt sukker og brunt farinsukker sammen. 

Varm sirupen lett slik at den blir flytende og tilsett sammen med egget. Pisk videre til en luftig smørkrem. Bland krydder og bakepulver med hvetemelet og rør dette inn i deigen. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og sjokolade til slutt. Sett deigen kjølig en stund hvis den kjennes bløt.

Form deigen til runde kaker som trykkes litt flatere med hendene og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 minutter.

Avkjøl kakene på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

 

 

Superyummy julecookies! 

 

 

Tips:

♥ Hasselnøtter kan byttes ut med valnøtter eller andre nøtter du liker. Vil du ha nøttefrie kaker, kan du bare øke mengden sjokolade. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks. De er også kjempefine å fryse, så holder de enda bedre på den seige kjernen. 

 

 

Deilige sjokoladecookies med pepperkakesmak! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladecookies med pepperkakesmak
Ingredienser

♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl brunt farin
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 egg
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 75 g hasselnøtter
♥ 200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, hvitt sukker og brunt farinsukker sammen. 

Varm sirupen lett slik at den blir flytende og tilsett sammen med egget. Pisk videre til en luftig smørkrem. Bland krydder og bakepulver med hvetemelet og rør dette inn i deigen. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og sjokolade til slutt. Sett deigen kjølig en stund hvis den kjennes bløt.

Form deigen til runde kaker som trykkes litt flatere med hendene og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 minutter.

Avkjøl kakene på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Hasselnøtter kan byttes ut med valnøtter eller andre nøtter du liker. Vil du ha nøttefrie kaker, kan du bare øke mengden sjokolade. 

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks. De er også kjempefine å fryse, så holder de enda bedre på den seige kjernen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift