Sjokoladecupcakes med Dumlefluff

Sjokoladecupcakes med Dumlefluff

12.01.2012

 

Her har du deilige, myke sjokoladecupcakes dekket med lys, fluffy sjokoladekrem laget av kremfløte og smeltede Dumlekarameller.

Lett å lage og superdigg!

 

Ingredienser:

Sjokoladecupcakes:
4 dl hvetemel
2 dl sukker
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 dl kakao
1 stort egg
3 dl melk
1 dl matolje (se tips)

Dumlefluff:
5 dl kremfløte
25 stk Dumlesjokolader (se tips)

Pynt:
sjokoladestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Start dagen i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til Dumlefluffen:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Dumlesjokoladen. Rør til sjokoladekaramellene har løst seg helt opp i fløten. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
 

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kakao godt sammen i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk og matolje i en annen bolle. Ha så det våte i det tørre og rør raskt sammen til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Ta kjelen med sjokoladefløten ut av kjøleskapet og pisk den stiv med elektrisk håndmikser (dette går nokså raskt). Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.

Pynt med sjokoladestrøssel eller annen kakepynt.

 

Tips:

♥ Dumle er populære karameller dekket med sjokolade.

 

 

♥ Bruker du 5 dl kremfløte til 25 stk Dumle (ca 190 g) får du en lys og mild sjokoladekrem i tilstrekkelig mengde til å lage nokså stor topp på hver cupcake. Vil du ha sterkere karamellsmak og mindre krem, holder det å bruke 3 dl kremfløte til samme mengde Dumlekarameller.

♥ Det er viktig at du lar sjokoladefløten stå i kjøleskapet over natten for at fløten skal bli til stiv krem. Det er også viktig at muffinsene er helt avkjølt før du har på kremen, ellers smelter kremen.

♥ Husk å bruke matolje med nøytral smak slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

♥ Sjokoladecupcakesene kan fryses, men smaker best samme dag så sjokoladekremen er helt fersk.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladecupcakes med Dumlefluff

Ingredienser

Sjokoladecupcakes:
4 dl hvetemel
2 dl sukker
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 dl kakao
1 stort egg
3 dl melk
1 dl matolje (se tips)

Dumlefluff:
5 dl kremfløte
25 stk Dumlesjokolader (se tips)

Pynt:
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Start dagen i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til Dumlefluffen:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Dumlesjokoladen. Rør til sjokoladekaramellene har løst seg helt opp i fløten. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kakao godt sammen i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk og matolje i en annen bolle. Ha så det våte i det tørre og rør raskt sammen til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Ta kjelen med sjokoladefløten ut av kjøleskapet og pisk den stiv med elektrisk håndmikser (dette går nokså raskt). Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.

Pynt med sjokoladestrøssel eller annen kakepynt.

Tips

♥ Dumle er populære karameller dekket med sjokolade. Bruker du 5 dl kremfløte til 25 stk Dumle (ca 190 g) får du en lys og mild sjokoladekrem i tilstrekkelig mengde til å lage nokså stor topp på hver cupcake. Vil du ha sterkere karamellsmak og mindre krem, holder det å bruke 3 dl kremfløte til samme mengde Dumlekarameller.

♥ Det er viktig at du lar sjokoladefløten stå i kjøleskapet over natten for at fløten skal bli til stiv krem. Det er også viktig at muffinsene er helt avkjølt før du har på kremen, ellers smelter kremen.

♥ Husk å bruke matolje med nøytral smak slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

♥ Sjokoladecupcakesene kan fryses, men smaker best samme dag så sjokoladekremen er helt fersk.

12.01.2012
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Hei.
Hvor mange blir dette?

Oppskriften gir ca 12 stk, Linda :)

Skal deigen være tynn som kakedeig?:)

Ja, det er ikke feil i oppskriften Stine. Håper kakene dine ble vellykkede:-)

Hei! Et lite haste spm!
Kan jeg bruke hvilket som helst muffinsform til denne her? Jeg har noen former som er høyere en de som er vist på bildet. Og er mer papp, så de er mer stødig. Skal jeg da lage en dobbel porsjon av dette? Det er til min sønns navnefest <3

Heii!
Leste litt på en svensk side og der står det at fløten ikke skal kokes, men bare varmes opp. Hva stemmer? Håper på raskt svar. Skal lage denne ikveld!

dette er den dårligste cupcakeofppskriften jeg har prøvd. Alle muffinsene sank ned i midten og de løsnet ikke fra formen. Jeg vet ikke om det er noe jeg har gjort galt men jeg tror ikke det er sånn det skal være.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter