Sjokoladehus til jul

Annonse: Freia

Hei alle sammen!

Javisst er det artig å lage pepperkakehus, men i år har jeg hivd meg på trenden og laget et Freia sjokoladehus!

Det fine med det er at man slipper å kjevle ut og steke kaker, og kan gå rett på pyntingen! Dessuten smaker det jo ganske så godt å spise huset etterpå!  Smile

 

 

Til et Freia sjokoladehus trenger du 5 stk Freia Melkesjokoladeplater, 1 pk Freia Non Stop og 1 pk Freia Melkehjerter.

Jeg lagde i tillegg inngangsparti til sjokoladehuset, pluss et lite sjokolade-stabbur og noen sjokoladetrær, og brukte da 7 stk Freia Melkesjokoladeplater.

Selv om du vil holde deg til å bare lage sjokoladehuset, kan det være greit å kjøpe et par Freia Melkesjokoladeplater ekstra – så har du litt å gå på i tilfelle en av sjokoladeplatene brekker.

Og det du måtte få til overs av sjokolade, er jo bare å brekke opp i en skål og sette frem på bordet (eller småspise underveis mens du bygger huset..).  Smile
 

Nedenfor ser du ingrediensene jeg brukte:
 

Ingredienser:

♥ 7 store Freia Melkesjokoladeplater (à 200 gram)
♥ 1 pk Freia Non Stop
♥ 1 pk Freia Melkehjerter
♥ 2 pk Freia Snøperler
♥ 1 pk Freia Smil
♥ 3 pk Freia Kvikk Lunsj

Glasur:
♥ 8 dl melis
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft

Pynt:
♥ litt kakestrøssel i hvitt og sølv
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Skjær til sjokoladeplatene til sjokoladehuset.

Start med langveggene, som jeg bare lager litt kortere ved å skjære bort en stripe på endene.

 

 

Til kortveggene bruker jeg 1 stk melkesjokoladeplate som jeg først deler på midten. Deretter skjærer jeg til en spiss på toppen av hver halvdel. Pass på at du skjærer slik at spissene blir symmetriske.

 

 

Pass på at melkesjokoladen er romtemperert. Når du skjærer i sjokoladen er det dessuten lurt å varme opp knivbladet med en lighter innimellom (se tips).

 

 

Hvis du vil, kan du skjære ut vinduer i sjokoladeplatene, men en enklere måte å lage vinduer på synes jeg, er å bare lime på noen Freia Melkehjerter. Smile 

Melkehjertene limes på langveggene ved å pensle baksiden av hjertene med litt smeltet melkesjokolade.

 

 

Sett brettet med sjokoladeplatene i kjøleskapet i 15 minutter, så melkehjertene sitter fast og sjokoladeplatene blir kaldere.

Så tar du ut brettet og fester veggene inntil hverandre. Igjen bruker du smeltet melkesjokolade som lim.

 

 

Pensle på rikelig med melkesjokolade og hold platene litt fast inntil hverandre noen sekunder slik at de fester seg til hverandre før du slipper. 

 

 

Pensle rikelig med smeltet melkesjokolade i skjøtene på innsiden av huset.

Det gjør at veggene på sjokoladehuset sitter riktig godt sammen selv om du flytter på huset etterpå.

 

 

Sett brettet tilbake i kjøleskapet i minst 15 minutter (for å være på den sikre siden, lot jeg huset stå i kjøleskapet i 30 minutter), så veggene henger godt sammen.

Pensle deretter godt med smeltet melkesjokolade langsmed kantene på toppen av huset og legg 2 hele Freia Melkesjokoladeplater på som tak. Hold platene fast på huset i noen sekunder slik at det fester seg før du slipper taket. Sett sjokoladehuset tilbake i kjøleskapet i minst 15 minutter (igjen brukte jeg her 30 minutter for å være helt sikker), så taket sitter fast.

Deretter er det bare å sette i gang med å pynte sjokoladehuset med melisglasur og Non Stop.

Melisglasuren lager du enkelt ved å piske eggehvitene sammen med melis og litt sitronsaft til du får en glatt, hvit glasur. Juster mengden melis slik at glasuren får passe tykk konsistens. Ha glasuren i en liten plastpose og klipp et lite hull i den ene enden av posen slik at glasuren lar seg sprøyte ut i en tynn stråle.

(Ja, det er også mulig å bruke ferdigkjøpt glasur på tube hvis du ikke gidder å lage glasuren selv.. Wink )

 

 

Til vinduene pyntet jeg 4 stk Melkehjerter med melisglasur, som jeg deretter limte oppå Melkehjertene som jeg allerede hadde festet på langsidene. Som lim brukte jeg igjen smeltet melkesjokolade.

 

 

For å slippe å skjære ut dør, lagde jeg som du ser i stedet et lite inngangsparti som jeg limte inntil den ene kortveggen.

 

 

Veldig mye enklere å lime på dør og vinduer i stedet for å skjære det ut, synes jeg!

  Smile 

Jeg siktet over melis til slutt for å dekke alt sammen med “nysnø”.

 

 

Veldig fornøyd med dette søte sjokoladehuset!!  Smile

 

 

I tillegg til det store sjokoladehuset, lagde jeg et lite og veldig enkelt sjokolade-stabbur.

Først skar jeg til de 3 veggene.

 

 

Deretter festet jeg dem sammen med smeltet sjokolade.

 

 

 

Inn i kjøleskapet i 15 minutter, så veggene stabiliserer seg.

Jeg festet også en sjokoladeplate på baksiden. Deretter brukte jeg 4 stk Smil-sjokolader som påler som jeg satte huset oppå, og jeg brukte 2 stk Smil-sjokolader som pipe.

Deretter pyntet jeg med melisglasur og Freia Non Stop.

 

 

Så lett kan det gjøres!  Heart 


For å lage trærne, skar jeg først til melkesjokoladeplater til spisse trekanter.  Igjen er det smart å varme opp kniven med lighteren innimellom slik at sjokoladen blir lettere å skjære i.

 

 

For at sjokoladetrærne skulle stå fint av seg selv, festet jeg en stripe Freia Kvikk Lunsj langs med den nedre kanten.

 

 

Igjen er det smeltet melkesjokolade som fungerer som lim..  Smile

 

 

Sett brettet med sjokoladetrærne i kjøleskapet i 15 minutter, så sjokoladen festner seg.

 

 

Voilà! Sjokoladetreet står av seg selv!  Smile 

 

 

Jeg pyntet sjokoladetrærne med melisglasur og hvite Non Stop. I tillegg fant jeg kakepynt formet som noen små, hvite snøkrystaller, som jeg synes passet fint på trærne.  Smile 

 

 

Jeg lagde også noen små, hvite snøigloer med Freia Snøperler som jeg limte sammen med litt melisglasur.

 

 

 

Gjerdet er laget av Freia Kvikk Lunsj. Jeg skar til 3 av stripene og festet dem sammen med en lang, ubeskåret stripe. Igjen brukte jeg smeltet melkesjokolade som lim. Etter en kort stund i kjøleskapet, hang Kvikk Lunsj-stripene sammen så jeg fikk gjerder.

For å få gjerdene til å stå stabilt på brettet, festet jeg dem med litt melisglasur på undersiden. Jeg pyntet gjerdet med melisglasur og litt kakestrøssel i hvitt og sølv.

 

 

Det er jo bare fantasien som setter grenser for hvordan man kan pynte et Freia sjokoladehus, men her ser dere altså hvordan jeg gjorde det denne gangen!

 

 

Et fat med et hjemmelaget sjokoladehus gir skikkelig koselig stemning på kjøkkenet!  Heart 


Tips:

♥ La melkesjokoladeplatene ligge i romtemperatur over natten før du skjærer i dem slik at de blir litt myke. Dersom sjokoladeplatene kommer rett fra kjøleskapet, kan de lett brekke når man skjærer i dem. Noen foretrekker kanskje å mykne sjokoladeplatene ved å ha dem 5-10 sekunder i mikroen, men selv synes jeg at dette lett kan bli litt klissete. Min foretrukne metode er som sagt å bare sørge for at melkesjokoladeplatene er romtempererte. I tillegg bruker jeg en tynn, skarp kniv som jeg varmer litt innimellom med lighteren.

♥ Synes du det er vanskelig å få til å skjære ut vinduer og dører i sjokoladeplatene, kan du gjøre som meg: Lime på vinduer og inngangsport i stedet!  Smile 

♥ Når du skal feste veggene på sjokoladehuset inntil hverandre, kan det være en fordel at det er litt kjølig i rommet du arbeider i. Da vil veggene nokså raskt henge sammen bare du holder dem inntil hverandre noen sekunder. Det samme gjelder når du skal legge på taket.

♥ Det går fint å oppbevare sjokoladehuset og den tilhørende sjokoladedekorasjonen i romtemperatur.


  Heart 
 

Hjemme hos meg har det allerede forsvunnet et par trær og deler av gjerdet, så jeg må nok fylle på med nye…

Hovedhuset håper jeg ingen begynner å spise på før vi knerter det sammen i romjulen! Smile

 

 

Sånn – nå er det din tur å prøve ut å lage et Freia sjokoladehus!

Det er slett ikke vanskelig!  Smile 
 

Freia har en konkurranse på gang nå før jul der hovedpremien er en tur til FreiaLand for opptil 5 personer (verdi kr 2900). 9 andre heldige vinnere får en herlig sjokoladepakke fra Freia!

For å delta i konkurransen, må du laste opp et bilde av sjokoladehuset ditt på Instagram med hashtag #freiasjokoladehus og tagge @freia_norge.

Hvis du ikke er på Instagram, kan du også delta ved å sende bilde av sjokoladehuset ditt til Freia på epostadressen: freia@nvft.no

Merk at man må være 18 år for å delta. For mer info om konkurransereglene, se Freias hjemmeside her.

En personlig utfordring fra meg til å lage et Freia sjokoladehus går til Marit Hovland som driver bloggen www.borrowmyeyes.com. Marit er bare en helt fantastisk flink og kunstnerisk kakepynter som jeg virkelig beundrer, så jeg tipper at sjokoladehuset hun ville lagd ville vært noe ganske annet enn det jeg klarer.

 Smile 
 

Så da håper jeg dere ble inspirert til å lage deres eget, personlige sjokoladehus!

Gleder meg til å følge med på Instagram og se bidragene som kommer inn!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Freia Norge.

 

Sjokoladehus til jul
Ingredienser

♥ 7 store Freia Melkesjokoladeplater (à 200 gram)
♥ 1 pk Freia Non Stop
♥ 1 pk Freia Melkehjerter
♥ 2 pk Freia Snøperler
♥ 1 pk Freia Smil
♥ 3 pk Freia Kvikk Lunsj

Glasur:
♥ 8 dl melis
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft

Pynt:
♥ litt kakestrøssel i hvitt og sølv
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Skjær til sjokoladeplatene til sjokoladehuset. Start med langveggene, som jeg bare lager litt kortere ved å skjære bort en stripe på endene. Til kortveggene bruker jeg 1 stk melkesjokoladeplate som jeg først deler på midten. Deretter skjærer jeg til en spiss på toppen av hver halvdel. Pass på at du skjærer slik at spissene blir symmetriske.

Hvis du vil, kan du skjære ut vinduer i sjokoladeplatene, men en enklere måte å lage vinduer på synes jeg, er å bare lime på noen Freia Melkehjerter. Melkehjertene limes på langveggene ved å pensle baksiden av hjertene med litt smeltet melkesjokolade. Sett brettet med sjokoladeplatene i kjøleskapet i 15 minutter, så melkehjertene sitter fast og sjokoladeplatene blir kaldere.

Så tar du ut brettet og fester veggene inntil hverandre. Igjen bruker du smeltet melkesjokolade som lim. Pensle på rikelig med melkesjokolade og hold platene litt fast inntil hverandre noen sekunder slik at de fester seg til hverandre før du slipper. Pensle rikelig med smeltet melkesjokolade i skjøtene på innsiden av huset. Det gjør at veggene på sjokoladehuset sitter riktig godt sammen selv om du flytter på huset etterpå. Sett brettet tilbake i kjøleskapet i minst 15 minutter (for å være på den sikre siden, lot jeg huset stå i kjøleskapet i 30 minutter), så veggene henger godt sammen.

Pensle deretter godt med smeltet melkesjokolade langsmed kantene på toppen av huset og legg 2 hele Freia Melkesjokoladeplater på som tak. Hold platene fast på huset i noen sekunder slik at det fester seg før du slipper taket. Sett sjokoladehuset tilbake i kjøleskapet i minst 15 minutter (igjen brukte jeg her 30 minutter for å være helt sikker), så taket sitter fast.

Deretter er det bare å sette i gang med å pynte sjokoladehuset med melisglasur og Non Stop.

Melisglasuren lager du enkelt ved å piske eggehvitene sammen med melis og litt sitronsaft til du får en glatt, hvit glasur. Juster mengden melis slik at glasuren får passe tykk konsistens. Ha glasuren i en liten plastpose og klipp et lite hull i den ene enden av posen slik at glasuren lar seg sprøyte ut i en tynn stråle.

Til vinduene pyntet jeg 4 stk Melkehjerter med melisglasur, som jeg deretter limte oppå Melkehjertene som jeg allerede hadde festet på langsidene. Som lim brukte jeg igjen smeltet melkesjokolade.

For å slippe å skjære ut dør, lagde jeg som du ser i stedet et lite inngangsparti som jeg limte inntil den ene kortveggen.

Jeg siktet over melis til slutt for å dekke alt sammen med “nysnø”.

Tips

♥ La melkesjokoladeplatene ligge i romtemperatur over natten før du skjærer i dem slik at de blir litt myke. Dersom sjokoladeplatene kommer rett fra kjøleskapet, kan de lett brekke når man skjærer i dem. Noen foretrekker kanskje å mykne sjokoladeplatene ved å ha dem 5-10 sekunder i mikroen, men selv synes jeg at dette lett kan bli litt klissete. Min foretrukne metode er som sagt å bare sørge for at melkesjokoladeplatene er romtempererte. I tillegg bruker jeg en tynn, skarp kniv som jeg varmer litt innimellom med lighteren.

♥ Synes du det er vanskelig å få til å skjære ut vinduer og dører i sjokoladeplatene, kan du gjøre som meg: Lime på vinduer og inngangsport i stedet!  Smile 

♥ Når du skal feste veggene på sjokoladehuset inntil hverandre, kan det være en fordel at det er litt kjølig i rommet du arbeider i. Da vil veggene nokså raskt henge sammen bare du holder dem inntil hverandre noen sekunder. Det samme gjelder når du skal legge på taket.

♥ Det går fint å oppbevare sjokoladehuset og den tilhørende sjokoladedekorasjonen i romtemperatur.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift
Koder for tracking, etc