Sjokoladeis med After Eight

Sjokoladeis med After Eight

19.06.2016

Annonse: Wilfa

Hei dere!

Håper helgen har vært bra så langt!  Smile 

Her på Det søte liv feires denne fine sommerhelgen med en supergod Sjokoladeis med After Eight!

 

 

Det fine med å lage iskrem selv er at man kan eksperimentere med smaker som man selv ønsker. Jeg er veldig glad i After Eight, så da ble det hakket mintsjokolade i denne iskremen her. I tillegg har jeg brukt ekte kokesjokolade som gir rik og fyldig sjokoladesmak på iskremen.

Denne isen er kjempelett og rask å lage - særlig om du bruker iskremmaskin! Jeg har her brukt iskremmaskinen Vanilje fra Wilfa, som er en flott investering.

Bilde av iskremen som jeg la ut på Instagram i går:

 



Instagram: @kristine_lifeissweet

 

Nam!

Tenker at det blir mer hjemmelaget is her på Det søte liv i løpet av denne sommeren...  Smile 

 

Ingredienser:

♥ 8 eggeplommer
♥ 6 ss sukker
♥ 6,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g After Eight

Servering:
♥ After Eight


Fremgangsmåte:

Ha 1,5 dl av kremfløten i en kjele. Del opp kokesjokoladen og smelt den sammen med fløten på middels varme. Rør blandingen jevn.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Vend sjokoladeblandingen i eggedosisen.

Pisk resten av kremfløten til krem.

Vend kremen i sjokolade-eggedosisen.

Ha blandingen i en iskremmaskin (se tips). La iskremmaskinen gå i 60 minutter og gjør noe annet mens iskremen lages...  Smile

Hakk opp After Eight-sjokoladene og tilsett bitene når det er ca 10 minutter igjen av prosessen.

Iskremen er nå ferdig! Hvis du ønsker å ha den fastere, har du den i en boks og setter i fryseren i ca 2 timer (eller lenger).

Server og nyt sjokoladeiskremen med noen ekstra After Eight!

 

 


Tips:

♥ Denne iskremen kan lages både med og uten iskremmaskin, men jeg synes resultatet blir aller best med iskremmaskin, for da sørger iskremmaskinen for at isen er i bevegelse under fryseprosessen, som gjør at man unngår iskrystaller i den ferdige isen. Har du ikke iskremmaskin, bør du røre i isblandingen hver halvtime under frysingen for å unngå at isen krystalliserer seg.

♥ Merk at dette er en nokså stor porsjon. Ønsker du å lage en mindre porsjon, er det selvfølgelig ikke noe i veien for å halvere oppskriften.

 

 

♥ Rester kan du bare sette tilbake i fryseren og spare til en annen gang!  Smile

 

Video av hvordan jeg lager isen kan du ser her:

 

 

Ha en fortsatt deilig søndag!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladeis med After Eight

Ingredienser

♥ 8 eggeplommer
♥ 6 ss sukker
♥ 6,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g After Eight

Servering:
♥ After Eight

Fremgangsmåte

Ha 1,5 dl av kremfløten i en kjele. Del opp kokesjokoladen og smelt den sammen med fløten på middels varme. Rør blandingen jevn.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Vend sjokoladeblandingen i eggedosisen.

Pisk resten av kremfløten til krem.

Vend kremen i sjokolade-eggedosisen.

Ha blandingen i en iskremmaskin (se tips). La iskremmaskinen gå i 60 minutter og gjør noe annet mens iskremen lages...  Smile

Hakk opp After Eight-sjokoladene og tilsett bitene når det er ca 10 minutter igjen av prosessen.

Iskremen er nå ferdig! Hvis du ønsker å ha den fastere, har du den i en boks og setter i fryseren i ca 2 timer (eller lenger).

Server og nyt sjokoladeiskremen med noen ekstra After Eight!

Tips

♥ Denne iskremen kan lages både med og uten iskremmaskin, men jeg synes resultatet blir aller best med iskremmaskin, for da sørger iskremmaskinen for at isen er i bevegelse under fryseprosessen, som gjør at man unngår iskrystaller i den ferdige isen. Har du ikke iskremmaskin, bør du røre i isblandingen hver halvtime under frysingen for å unngå at isen krystalliserer seg.

♥ Merk at dette er en nokså stor porsjon. Ønsker du å lage en mindre porsjon, er det selvfølgelig ikke noe i veien for å halvere oppskriften.

♥ Rester kan du bare sette tilbake i fryseren og spare til en annen gang!  Smile

19.06.2016
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei! Dette blir en fantastisk god is som jeg har laget noen ganger :) men sliter litt noen ganger med at isen blir full av bittesmå sjokoladebiter.. Hva kommer dette av? Røren er helt jevn og fin, men når den begynner å stivne i iskremmaskinen så blir den grov.. :/

Heisann. Hva vil si "stor" oppskrift? Jeg har en 0.9ltr form til min maskin. Er den for liten? Ikke laget is før så kjenner ikke til volumstørrelsene ift oppskrift.

mvh Maria

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter