Sjokoladeis med After Eight

Sjokoladeis med After Eight

19.06.2016

Annonse: Wilfa

Hei dere!

Håper helgen har vært bra så langt!  Smile 

Her på Det søte liv feires denne fine sommerhelgen med en supergod Sjokoladeis med After Eight!

 

 

Det fine med å lage iskrem selv er at man kan eksperimentere med smaker som man selv ønsker. Jeg er veldig glad i After Eight, så da ble det hakket mintsjokolade i denne iskremen her. I tillegg har jeg brukt ekte kokesjokolade som gir rik og fyldig sjokoladesmak på iskremen.

Denne isen er kjempelett og rask å lage - særlig om du bruker iskremmaskin! Jeg har her brukt iskremmaskinen Vanilje XL fra Wilfa, som er en flott investering.

Bilde av iskremen som jeg la ut på Instagram i går:

 



Instagram: @kristine_lifeissweet

 

Nam!

Tenker at det blir mer hjemmelaget is her på Det søte liv i løpet av denne sommeren...  Smile 

 

Ingredienser:

♥ 8 eggeplommer
♥ 6 ss sukker
♥ 6,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g After Eight

Servering:
♥ After Eight


Fremgangsmåte:

Ha 1,5 dl av kremfløten i en kjele. Del opp kokesjokoladen og smelt den sammen med fløten på middels varme. Rør blandingen jevn.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Vend sjokoladeblandingen i eggedosisen.

Pisk resten av kremfløten til krem.

Vend kremen i sjokolade-eggedosisen.

Ha blandingen i en iskremmaskin (se tips). La iskremmaskinen gå i 60 minutter og gjør noe annet mens iskremen lages...  Smile

Hakk opp After Eight-sjokoladene og tilsett bitene når det er ca 10 minutter igjen av prosessen.

Iskremen er nå ferdig! Hvis du ønsker å ha den fastere, har du den i en boks og setter i fryseren i ca 2 timer (eller lenger).

Server og nyt sjokoladeiskremen med noen ekstra After Eight!

 

 


Tips:

♥ Denne iskremen kan lages både med og uten iskremmaskin, men jeg synes resultatet blir aller best med iskremmaskin, for da sørger iskremmaskinen for at isen er i bevegelse under fryseprosessen, som gjør at man unngår iskrystaller i den ferdige isen. Har du ikke iskremmaskin, bør du røre i isblandingen hver halvtime under frysingen for å unngå at isen krystalliserer seg.

♥ Merk at dette er en nokså stor porsjon. Den passer perfekt til iskremmaskinen Vanilje XL fra Wilfa, som er en ekstra stor iskremmaskin. Ønsker du å lage en mindre porsjon, er det selvfølgelig ikke noe i veien for å halvere oppskriften.

 

 

♥ Rester kan du bare sette tilbake i fryseren og spare til en annen gang!  Smile

 

Video av hvordan jeg lager isen kan du ser her:

 

 

Ha en fortsatt deilig søndag!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladeis med After Eight

Ingredienser

♥ 8 eggeplommer
♥ 6 ss sukker
♥ 6,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g After Eight

Servering:
♥ After Eight

Fremgangsmåte

Ha 1,5 dl av kremfløten i en kjele. Del opp kokesjokoladen og smelt den sammen med fløten på middels varme. Rør blandingen jevn.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Vend sjokoladeblandingen i eggedosisen.

Pisk resten av kremfløten til krem.

Vend kremen i sjokolade-eggedosisen.

Ha blandingen i en iskremmaskin (se tips). La iskremmaskinen gå i 60 minutter og gjør noe annet mens iskremen lages...  Smile

Hakk opp After Eight-sjokoladene og tilsett bitene når det er ca 10 minutter igjen av prosessen.

Iskremen er nå ferdig! Hvis du ønsker å ha den fastere, har du den i en boks og setter i fryseren i ca 2 timer (eller lenger).

Server og nyt sjokoladeiskremen med noen ekstra After Eight!

Tips

♥ Denne iskremen kan lages både med og uten iskremmaskin, men jeg synes resultatet blir aller best med iskremmaskin, for da sørger iskremmaskinen for at isen er i bevegelse under fryseprosessen, som gjør at man unngår iskrystaller i den ferdige isen. Har du ikke iskremmaskin, bør du røre i isblandingen hver halvtime under frysingen for å unngå at isen krystalliserer seg.

♥ Merk at dette er en nokså stor porsjon. Den passer perfekt til iskremmaskinen Vanilje XL fra Wilfa, som er en ekstra stor iskremmaskin. Ønsker du å lage en mindre porsjon, er det selvfølgelig ikke noe i veien for å halvere oppskriften.

♥ Rester kan du bare sette tilbake i fryseren og spare til en annen gang!  Smile

19.06.2016
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei! Dette blir en fantastisk god is som jeg har laget noen ganger :) men sliter litt noen ganger med at isen blir full av bittesmå sjokoladebiter.. Hva kommer dette av? Røren er helt jevn og fin, men når den begynner å stivne i iskremmaskinen så blir den grov.. :/

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter