Sjokoladekake i langpanne med kaffe

Dette er en sånn skikkelig, skikkelig saftig DRØM av en sjokoladekake, som man bare må ha ett stykke til av..!

Kaffe i kake og glasur gir nydelig smak.

Bak denne kaken - og gled deg! 😋

 

 

Oppskriften passer til stor langpanne.


Ingredienser:

Sjokoladekake med kaffe:
♥ 4 dl kokende vann
♥ 4 ts kaffepulver (se tips)
♥ 400 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller -pasta
♥ 3 dl seterrømme eller crème fraîche
♥ 2 ts natron
♥ 600 g hvetemel

Sjokoladekrem med kaffe:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl sterk, avkjølt kaffe

Pynt:
♥ sjokoladepynt etter ønske


Fremgangsmåte:

Sjokoladekake med kaffe:

Finn frem en middels stor kjele. Ha kokende vann og kaffepulver i kjelen og rør til kaffepulveret løser seg opp. 

Ha smør, kokesjokolade oppdelt i biter og kakaopulveret i kjelen.

 

 

Varm opp på middels varme til smør og sjokolade smelter.

 


Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. 

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (eller vaniljepasta) i en stor bakebolle.

 

 

Pisk blandingen til eggedosis. Tilsett seterrømme (eller crème fraîche) og natron og pisk blandingen jevn.

 

 

Ha så i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet og bland raskt sammen til en klumpfri deig (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

La kaken bli kald i langpannen før du hvelver den ut og fjerner bakepapiret. 

 

 

Sjokoladekrem med kaffe: 

Smelt 100 g av smøret i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen.

Ha resterende 150 g smør i en bakebolle (smøret må være romtemperert og mykt). Tilsett kakaopulver og vaniljesukker og pisk dette inn i smøret. Tilsett så det avkjølte sjokoladesmøret og pisk dette inn i kremen.

Ha så melis i bakebollen, og pisk melisen inn i smørkremen, litt og litt om gangen. Spe med sterk, kald kaffe til du ser at sjokoladekremen har passe smørekonsistens (se tips).

 


Pynt:

Fordel den deilige sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag. 

 

 

 

Del kaken i firkanter og pynt kakestykkene med sjokoladepynt etter ønske. 

(Denne skjønne sjokoladepynten har jeg kjøpt hos Meny.) 

 

 

Hvem har sagt at langpannekaker er tørre og kjedelige...?

Det er i hvert fall ikke denne kaken her! 

 

 

Utrolig myk og superdeilig sjokoladekake! 

 

 


Tips:

♥ Med kaffepulver mener jeg her frysetørket (instant) kaffepulver, f eks Nescafe. 

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å sikre at kaken blir myk og luftig, og ikke kompakt.  

♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, hjelper det å ha den en stund i kjøleskapet før du smører den over kaken.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. De er også fine å fryse! 


 

Supre oppskrifter på sjokoladekake i langpanne får jeg aldri nok av!  Heart

Denne kan virkelig anbefales! 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekake i langpanne med kaffe
Ingredienser

Sjokoladekake med kaffe:
♥ 4 dl kokende vann
♥ 4 ts kaffepulver (se tips)
♥ 400 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller -pasta
♥ 3 dl seterrømme eller crème fraîche
♥ 2 ts natron
♥ 600 g hvetemel

Sjokoladekrem med kaffe:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl sterk, avkjølt kaffe

Pynt:
♥ sjokoladepynt etter ønske

Fremgangsmåte

Sjokoladekake med kaffe:
Finn frem en middels stor kjele. Ha kokende vann og kaffepulver i kjelen og rør til kaffepulveret løser seg opp. Ha smør, kokesjokolade oppdelt i biter og kakaopulveret i kjelen. Varm opp på middels varme til smør og sjokolade smelter. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. 

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (eller vaniljepasta) i en stor bakebolle. Pisk blandingen til eggedosis. Tilsett seterrømme (eller crème fraîche) og natron og pisk blandingen jevn. Ha så i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet og bland raskt sammen til en klumpfri deig (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken bli kald i langpannen før du hvelver den ut og fjerner bakepapiret. 

Sjokoladekrem med kaffe: 
Smelt 100 g av smøret i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen.

Ha resterende 150 g smør i en bakebolle (smøret må være romtemperert og mykt). Tilsett kakaopulver og vaniljesukker og pisk dette inn i smøret. Tilsett så det avkjølte sjokoladesmøret og pisk dette godt inn i kremen.

Ha så melis i bakebollen, og pisk melisen inn i smørkremen, litt og litt om gangen. Spe med sterk, kald kaffe til du ser at sjokoladekremen har passe smørekonsistens (se tips).

Pynt:
Fordel den deilige sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag. 

Del kaken i firkanter og pynt kakestykkene med sjokoladepynt etter ønske. 

Tips

♥ Med kaffepulver mener jeg her frysetørket (instant) kaffepulver, f eks Nescafe. 

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å sikre at kaken blir myk og luftig, og ikke kompakt.  

♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, hjelper det å ha den en stund i kjøleskapet før du smører den over kaken.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. De er også fine å fryse! 

Sesong
Allergier og preferanser

18 kommentarer

Hei, her har jeg brukt Nescafé Gold (frysetørret kaffepulver) fordi pulveret skal blandes med vann og derfor løser seg opp fint. Det er imidlertid ikke noe i veien for å bruke espressopulver i stedet.

Kan jeg lage den på 22 cm form? Må jeg doble oppskriften? Kan jeg lage den laktosefri smør? Takk

Oppskriften er beregnet på stor langpanne. En rund form på 22 cm er jo mye mindre, så du må da i hvert fall halvere oppskriften, om ikke dele den på 3. Sjekk også steketiden. Høyere kake trenger lenger steketid.

Denne kaken så utrolig god og saftig ut. Men er det mulig å lage denne i i rund springform? Må den da halveres eller eventuelt lage 2 bunner og så sette sammen?

Hei, jeg vil tippe at halv porsjon passer til stor, rund form (26 cm i diameter). Kaken vil nok da bli litt høyere enn på bildet, slik at steketiden må forlenges. Sjekk med kakenål.

Hei Kristine.
Jeg er i ferd med å lage denne kaken nå, men lurer på en ting; Hvis man bare har varmluftsovn, hvor mange grader skal den stå på, og hvor lenge?
Mvh Sturle (Grieg Suites ruler!)

Hadde den kaka til konfirmasjon og den var stor hit. Jeg lurer på om den kan gjøres glutenfri, ved å f.eks bruke 500g semper mix og 100g potetmel.

Denne kaken er utrolig godt og det er tredje gangen jeg lager den. Men den er aldri ferdig etter 25 minutter. Må nesten ha den ikke dobbelt så lenge og jeg skjønner ikke hvorfor bruker så lang tid. Jeg må også tilføre mer mel, da den alltid er for rennende til å sette inn i ovnen. Er det noe jeg gjør galt?

Hei, du gjør nok ikke noe galt. Ovner er forskjellige, så det er fint at du tilpasser steketiden til din ovn. Kakerøren til denne kaken skal være nokså flytende. Uansett er jo det viktigste at du har funnet en måte å lykkes med denne kaken på! :-) Hyggelig å høre at kaken faller så godt i smak!

Denne vil jeg prøve! Men har ikke pulverkaffe hjemme… kan jeg bruke kaffe fra kaffemaskin? Skal den være sterk?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift