Sjokoladekake med appelsinkrem

Sjokoladekake med appelsinkrem

07.05.2007


Oppskriften på denne kaken har jeg fra en av tantene til min mann - min navnesøster "tante Kristine" - som er kjempeflink til å bake!

"Sjokoladekake med appelsinkrem" er myk og saftig og smaker NYDELIG av sjokolade og appelsin!

Sjokoladekake med appelsinkrem

Ingredienser

Kakebunn:
100 g smør
3 dl sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
2 dl melk
50 g kokesjokolade

Fyll:
80 g smør
Saft og skall av 1 appelsin
700 g melis
1 eggehvite

100 g kokesjokolade

Pynt:
raspet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Bland dette i smørkremen vekselsvis med melken. Tilsett smeltet sjokolade til slutt (smeltes over vannbad eller i mikro).

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre bunner.

Til fylles blandes smeltet smør sammen med revet skall av appelsinen og 1 dl presset appelsinsaft. Rør inn melisen til blandingen er glatt og klumpfri. Pisk eggehviten til stivt skum og vend i til slutt. Fyll halvparten av kremen mellom kakelagene.

Smelt kokesjokoladen og bland inn i resten av fyllet. Dekk kaken med sjokoladekremen og pynt med raspet sjokolade.

Tips

Kaken blir ekstra god av å stå og trekke i en til to dager i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

07.05.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Dette er den beste sjokoladekaken jeg noengang har lagd - fantastisk! Tusen takk for at du deler oppskriften! :-)

Barn og barnebarn elsker denne sjokoladekaken, og vi kaller den fremdeles negerkake. Min mor bakte den da jeg vokste opp. Jeg har samme oppskrift, men der står 400 gr melis i fyllet.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter