Sjokoladekake med pærebiter

Sjokoladekake med pærebiter
Ingredienser

2 egg
2 ss melk
100 g sukker
75 g smør
100 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 ts bakepulver

2 pærer (friske eller hermetiske)

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, melk og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og tilsett. Rør i de tørre ingrediensene til du får en jevn deig.

Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund kakeform (20 cm i diameter). Smør litt ekstra smør oppå bakepapiret. Skrell og rens pærene. Del dem opp i båter og legg dem i bunnen av formen. Fordel sjokoladedeigen over pærene (prøv å dekke pærene noenlunde med sjokoladedeigen).

Stek kaken ved 175°C i 35 min på nederste rille i ovnen. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og hvelv kaken ut av formen. Ta vekk bakepapiret og sett kaken på et passende kakefat.

Tips

Kaken kan fryses, men smaker aller best nystekt.

Se også oppskrift på "Sjokoladekake med pærer".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift