Sjokoladekake med trøffelkrem og pasjonsfruktlikør

 

There's you
There's me
and then,
There's the craving in between.

Heart



Lettvint og lidenskapelig god langpannekake til Valentineshelgen?

 

 

Her har du en nydelig og veldig myk sjokoladekake med mye mørk sjokolade, som dekkes med en spesielt god sjokoladetrøffelkrem med pasjonsfruktlikør!

 

 

Smaken av pasjonsfrukt er jo en av de mest pirrende tropiske aromaene....  Wink

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 300 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 dl kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron

Glasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dl Passoã (pasjonsfruktlikør, se tips)
♥ 500 g kokesjokolade
♥ 2 dl melis

Pynt:
♥ hjerteformet kakestrøssel

 

Fremgangsmåte

Rør mykt smør og sukker godt sammen. Pisk inn ett egg om gangen. Ha deigen i en stor bakebolle og bland inn kefir. Sikt sammen det tørre og tilsett. Bland alt godt sammen til en jevn deig (jeg bruker elektrisk visp på laveste hastighet).

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, eller til den er gjennomstekt. 

Mens sjokoladekaken steker lager du klar sjokoladeglasuren:

Varm opp kremfløten og pasjonsfruktlikøren i en kjele. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, tas kjelen av platen. Brekk kokesjokoladen i biter og ha den i kjelen. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Tilsett melis og rør til melisen løser seg helt opp i sjokoladeglasuren.

Ta den nystekte kaken ut av ovnen og smør den flytende sjokoladeglasuren straks over den varme kaken i et jevnt lag. Dryss over kakestrøsselet.

La kaken avkjøles i langpannen til den er kald. Sjokoladeglasuren vil da ha trukket litt inn i kaken.

 

 

Deilig kake ...  Heart 

 

 

Tips

♥ Pasjonfruktlikøren Passoã fås kjøpt på polet. Likøren setter nydelig smak på sjokoladeglasuren, uten at den blir for fremtredende.

 


PS: Denne likøren er også nydelig til drinker og cocktails...  Smile
 

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse.

 

 

 Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Sjokoladekake med trøffelkrem og pasjonsfruktlikør
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 300 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 dl kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron

Glasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dl Passoã (pasjonsfruktlikør, se tips)
♥ 500 g kokesjokolade
♥ 2 dl melis

Pynt:
♥ hjerteformet kakestrøssel

Fremgangsmåte

Rør mykt smør og sukker godt sammen. Pisk inn ett egg om gangen. Ha deigen i en stor bakebolle og bland inn kefir. Sikt sammen det tørre og tilsett. Bland alt godt sammen til en jevn deig (jeg bruker elektrisk visp på laveste hastighet).

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, eller til den er gjennomstekt. 

Mens sjokoladekaken steker lager du klar sjokoladeglasuren:

Varm opp kremfløten og pasjonsfruktlikøren i en kjele. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, tas kjelen av platen. Brekk kokesjokoladen i biter og ha den i kjelen. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Tilsett melis og rør til melisen løser seg helt opp i sjokoladeglasuren.

Ta den nystekte kaken ut av ovnen og smør den flytende sjokoladeglasuren straks over den varme kaken i et jevnt lag. Dryss over kakestrøsselet.

La kaken avkjøles i langpannen til den er kald. Sjokoladeglasuren vil da ha trukket litt inn i kaken.

Tips

♥ Pasjonfruktlikøren Passoã fås kjøpt på polet. Likøren setter nydelig smak på sjokoladeglasuren, uten at den blir for fremtredende.

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse.

5 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift