Sjokoladekakehjerte


"Et godt hjerte lærer hurtig kjærlighetens språk" (Dante Alighieri).

Her har du en NYDELIG sjokoladekake - både av smak og av utseende! Kaken er myk og fuktig i konsistensen og er dekket med en sjokoladeglasur som har intens smak av mørk sjokolade.

Kaken kan også stekes i rund form. Et svært godt tips er å ha kaken et øyeblikk i mikroen rett før servering. Kakens kjerne blir da myk og klissete og den mørke glasuren varm og rennende. Sammen med litt god vaniljeis får du en fantastisk smaksopplevelse!

Sjokoladekakehjerte
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
150 g smør
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel

Glasur:
1,5 dl kremfløte
250 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Smelt smøret. Tilsett kakao og vaniljesukker og rør til dette har løst seg opp i smøret. Avkjøl og ha dette deretter i eggeblandingen. Ha til slutt i hvetemelet og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en smurt hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Til glasuren kokes kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl glasuren til den har passe smørekonsistens og smør den jevnt over kaken.

Tips

Kakeoppskriften passer også godt til en rund kakeform som er 22 cm i diameter.

Kaken er holdbar dersom den oppbevares i kjøleskap. Som nevnt er den aller best lett oppvarmet. Ha den i mikroen til du ser at glasuren begynner å renne litt ned langsmed sidene og at kakekjernen begynner å bli myk.

Se også "Sjokoladekake for to".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift