Brukere online: 1857
Brukere i dag: 80913
Brukere siste 7 dager: 311177
Annonse: Nille
Hei!
I anledning av at det snart er både morsdag og Valentines får du i dag tips av meg om hvordan du enkelt lager en kjempenydelig hjertekake!
Jeg har laget en myk og saftig sjokoladekake som jeg har bakt i en hjerteform. Det gir såklart en ekstra koselig kake! Hjertekaken har jeg fylt og pyntet med en skikkelig digg sjokoladekrem! I tillegg har jeg pyntet kaken med små, delikate, rosa pikekyss, som gjør kaken skikkelig fin!
Pikekyssene kan gjerne lages i god tid i forveien. De er også fine å spise eller å gi bort som de er.
Utstyr og pynt til denne kaken kommer fra Nille, som har utrolig mange flotte produkter både til baking og servering.
Det blir virkelig herlig stemning på morsdagen og Valentinesdagen med denne nydelige hjertekaken!
Ingredienser:
Pikekyss:
♥ 2 eggehviter
♥ 120 g sukker
♥ rosa konditorfarge
Sjokoladekake:
♥ 2 egg
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl matolje
♥ 2,5 dl yoghurt naturell
♥ 200 g hvetemel
♥ 50 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 8 ss kakaopulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis
♥ 1,5 dl helmelk (eller kaffe)
Fremgangsmåte:
Pikekyss:
Start gjerne med å lage klar pikekyssene dagen i forkant:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs.
Praktisk metallbakebolle fra Nille
Farg marengsen rosa med et par dråper konsentrert konditorfarge.
Ha den rosa marengsen i en sprøytepose med ønsket sprøytetipp. Jeg lagde her små marengs i 3 forskjellige fasonger med 3 ulike sprøytetipper. Dette går veldig greit med en kobler som has nederst i sprøyteposen slik at man kan bytte sprøytetipp uten å måtte bruke flere sprøyteposer (se tips).
Sprøytetipper med kobler og super sprøytepose fra Nille
Sprøyt ut marengsen på en stekeplate dekket med bakepapir.
Det er genialt hvis du har non stick-bakepapir, som sikrer at den ferdigstekte marengsen løsner lett fra bakepapiret i tillegg til at du kan bruke bakepapiret flere ganger (se tips).
Non stick-bakepapir fra Nille
Sett brettet med marengsene midt i stekeovnen som er forvarmet til 150°C. Skru straks ned varmen på ovnen til 100°C og la marengsene steke i 1 time.
Skru av varmen på ovnen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen helt til ovnen er helt kald. Marengsene skal da kjennes tørre og løsne lett fra bakepapiret.
Små, rosa pikekyss kan selvfølgelig gjerne serveres som de er!
Søt hjerteskål fra Nille
Pikekyssene er også fine å gi bort i gave.
Morsdagskopp, hjerteskål, hjertesjokolader, gullhjerte og avlang trefjøl fra Nille
Tenker at mor blir glad for en sånn morsdagskopp!
Morsdagskopp fra Nille
Du trenger bare noen av pikekyssene som pynt på kaken, så gi gjerne også noen bort i lekker cellofanpose!
Cellofanposer og gullbånd finner du også hos Nille
Pikekyssene oppbevares tørt og i romtemperatur til de skal brukes.
Sjokoladekaken:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Stor metallbakebolle og slikkepott fra Nille
Rør inn olje og yoghurt.
Ha mel, kakaopulver, bakepulver og natron i en bolle.
Liten metallbakebolle og visp fra Nille
Bland det tørre godt sammen.
Bland det tørre deretter med eggedosisen til du får en tykk og glatt sjokoladedeig.
Det er kjekt å bruke en ballongvisp til dette, som gjør at melklumper fjernes raskt.
Finn frem hjerteformen, spray den med formfett og dekk bunnen med bakepapir. Fordel deigen i formen.
Rosa hjerteform fra Nille
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-35 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar kaken ut av ovnen.
Rosa hjerteform og kakenål fra Nille
La kaken bli helt kald i formen.
Sjokoladekrem:
Pisk romtemperert smør luftig sammen med kakaopulver og vanilje. Tilsett melis og melk (eller kaffe hvis du foretrekker det) vekselsvis, og pisk kraftig til du får en luftig sjokoladekrem.
Metallbakebolle og spatel fra Nille
Fyll og pynt:
Ta kaken ut av formen og del den i to bunner.
Fyll kaken med sjokoladekrem. Dette kan du gjerne gjøre ved å legge den ene kakebunnen oppå et kakebrett og deretter på et snurrebrett (se tips).
Snurrebrett, kakebrett og spatel fra Nille
Det er supert å bruke en spatel for å fordele kremen klatt utover bunnen mens du dreier rundt på snurrebrettet.
Legg på den andre kakebunnen.
Dekk hele kaken med sjokoladekrem. Igjen er det lurt å bruke spatelen for å få sjokoladekremen jevnt over kaken på toppen og langs sidene.
Når kaken er jevnt dekket, løfter du den av kakebrettet og over på et kakefat.
Ha resten av sjokoladekremen i en kakesprøyte å sprøyt små topper langs kanten av kaken.
Sprøytetipp med kobler og sprøytepose fra Nille
Nydelig kakefat fra Nille
Pynt kaken med rosa pikekyss.
Legg gjerne noen pikekyss rundt kaken på fatet.
Jeg synes det også er lekkert å pynte med noen sjokoladehjerter som er pakket inn i vakkert gullfarget og rosa papir.
Hjertesjokolader og vakker kakespade fra Nille
Da er sjokoladekakehjertet med pikekyss klar for servering!
PS: En bukett roser i tillegg til kaken er aldri feil for å få den rette stemningen til morsdag eller Valentines..
Rund trefjøl, kakefat, gullfargede skjeer, hjerteskål, hjertesjokolader og gullhjerte fra Nille
Det er skikkelig stas å sette en så vakker kake på bordet!
Det beste med denne kaken er likevel den gode sjokoladesmaken, og at kaken er så saftig (det kommer av yoghurten i kakedeigen).
Server sjokoladekaken gjerne med en kopp varm kaffe eller te.
Serveringsbrett, kremfarget servise, gullfarget tesil, gullfarget skje, tøyservietter, gullhjerte og hjertesjokolader fra Nille
Sååå god kake!
Tips:
♥ Kaken kan lages klar dagen før servering. Pakk den i så fall inn i plast for å unngå at den blir tørr.
♥ Kaken kan fryses både med og uten sjokoladekrem.
Du har i dette innlegget fått se mange flotte produkter fra Nille som jeg kan anbefale:
Hjertekakeform i sååå fin rosafarge!
Sprøytetipper med kobler og sprøyteposer – favorittprodukter!
Praktiske bakeboller
Snurrebrett
Kakebrett (4 stk i pakken)
Kakebrett kan has oppå snurrebrettet så man unngår å søle direkte på snurrebrettet.
Kakebrettene er også praktiske å bruke som underlag dersom man skal frakte kaker.
Kjempefin spatel
Non stick-bakepapir som funker kjempebra. Tørkes av med fuktig klut etter bruk, og kan da brukes om igjen.
Fine gullfargede skjeer, nydelig gullhjerte og gullfarget tesil
Cellofanposer og gullfarget bånd er kjekt å ha hvis man vil gi bort spiselige gaver!
Hjertesjokolader – vakre utenpå og kjempegode melkesjokolader inni!
Til servering:
Kremfarget servise – pent og veldig anvendelig!
Kjempekoselig morsdagskopp!
Av mine personlige favorittprodukter vil jeg særlig trekke frem:
Rosa hjertekakeform
Sprøytetippene med kobler og sprøyteposer
Non stick-bakepapir
Glassfatet
Trefjølene
Serveringsbrettet
Gullhjertet
Gullfarget tesil
Da håper jeg du ble inspirert til å ta deg en tur innom Nille!
Og så håper jeg såklart du har lyst til å teste ut denne kjempegode sjokoladekaken!
Jeg kan love deg en nydelig smaksopplevelse!
En kake som er kos å servere og en nytelse å spise!
Pikekyss:
♥ 2 eggehviter
♥ 120 g sukker
♥ rosa konditorfarge
Sjokoladekake:
♥ 2 egg
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl matolje
♥ 2,5 dl yoghurt naturell
♥ 200 g hvetemel
♥ 50 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 8 ss kakaopulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis
♥ 1,5 dl helmelk (eller kaffe)
Pikekyss:
Start gjerne med å lage klar pikekyssene dagen i forkant:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Farg marengsen rosa med et par dråper konsentrert konditorfarge. Ha den rosa marengsen i en sprøytepose med ønsket sprøytetipp. Sprøyt ut marengsen på en stekeplate dekket med bakepapir. Sett brettet med marengsene midt i stekeovnen som er forvarmet til 150°C. Skru straks ned varmen på ovnen til 100°C og la marengsene steke i 1 time.
Skru av varmen på ovnen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen helt til ovnen er helt kald. Marengsene skal da kjennes tørre og løsne lett fra bakepapiret. Pikekyssene oppbevares tørt og i romtemperatur til de skal brukes.
Sjokoladekaken:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn olje og yoghurt. Ha mel, kakaopulver, bakepulver og natron i en bolle. Bland det tørre godt sammen. Bland det tørre deretter med eggedosisen til du får en tykk og glatt sjokoladedeig. Det er kjekt å bruke en ballongvisp til dette, som gjør at melklumper fjernes raskt.
Finn frem hjerteformen, spray den med formfett og dekk bunnen med bakepapir. Fordel deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-35 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar kaken ut av ovnen. La kaken bli helt kald i formen.
Sjokoladekrem:
Pisk romtemperert smør luftig sammen med kakaopulver og vanilje. Tilsett melis og melk (eller kaffe hvis du foretrekker det) vekselsvis, og pisk kraftig til du får en luftig sjokoladekrem.
Fyll og pynt:
Ta kaken ut av formen og del den i to bunner. Fyll kaken med sjokoladekrem. Legg på den andre kakebunnen. Dekk hele kaken med sjokoladekrem.
Ha resten av sjokoladekremen i en kakesprøyte å sprøyt små topper langs kanten av kaken. Pynt kaken med rosa pikekyss. Legg gjerne noen pikekyss rundt kaken på fatet. Jeg synes det også er lekkert å pynte med noen sjokoladehjerter som er pakket inn i vakkert gullfarget og rosa papir.
♥ Kaken kan lages klar dagen før servering. Pakk den i så fall inn i plast for å unngå at den blir tørr.
♥ Kaken kan fryses både med og uten sjokoladekrem.
7 kommentarer
Passer røren til vanlig rund
Passer røren til vanlig rund springform, eller må den justeres da?
Røren passer nok til en 20 cm
Røren passer nok til en 20 cm rund form men har du større form, da må du nok lage enten 1 1/2 oppskrift eller lage dobbel
Hei, oppskriften passer i
Hei, oppskriften passer i rund form som er 20 cm i diameter. Til form som er 24 cm i diameter, bør du gange opp oppskriften til 1,5 porsjon.
Pikekyssene blir ekstra gode
Pikekyssene blir ekstra gode med litt bringebærstøv!!!!!
Takk for tips!
Takk for tips!
Hei! Skal bake kaken i dag
Hei! Skal bake kaken i dag men lurer på om man skal piske røren for hånd eller ikke?
Hei!
Hei!
Kan man bytte yoghurt med feks rømme?
Mvh Kari Anne
Skriv ny kommentar