Sjokoladekrispkake

Sjokoladekrispkake er en deilig kake bestående av sprø marengsbunner, fløtekrem og en kjempegod og seig sjokoladekrem.

 

 

Navnet på kaken henspeiler på frokostblandingen Kelloggs Rice Krispies, som er sprø, søte riskorn, som vendes inn i marengsen før steking. 

 

 

Se også oppskrift på populær Krisp-krasp-kake, som lages med samme type marengsbunner, men som fylles med sitronkrem og jordbær. 


Ingredienser: 

Marengsbunner:
♥ 3 eggehviter
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl Rice Krispies (se tips)

Sjokoladekrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 75 g smør
♥ 100 g kokesjokolade

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade


Fremgangsmåte: 

Marengsbunner: 

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en stiv marengs.

Vend forsiktig inn Rice Krispies med en slikkepott.

Bre marengsmassen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek marengsen midt i ovnen ved 150°C i ca. 50 minutter. Bunnen skal kjennes tørr. Avkjøl bunnen til den er helt kald. Løft den ut av langpannen og skjær den forsiktig i to på midten (slik at du får to bunner med halve størrelsen, se tips).


Sjokoladekrem: 

Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring til den nesten når kokepunktet. Kremen vil etter hvert tykne noe. 

Ta kjelen av platen og tilsett smør og kokesjokolade oppdelt i biter. La dette smelte og rør kremen jevn og klumpfri.

La sjokoladekremen avkjøles til den er kald og tykk i konsistensen. 


Fløtekrem: 

Pisk kremfløte og melis til en tykk og myk krem.

Oppbevar den i kjøleskapet til kaken skal fylles. 


Montering: 

Legg den ene bunnen på et avlangt kakefat.

Fordel sjokoladekremen over bunnen.

 

 

Ha over den piskede fløtekremen. 

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

Pynt kaken ved å ringle over smeltet sjokolade. 

 

 

La kaken stå kjølig frem til servering. 

 

 

Kjempegod marengskake! 

 

 

 

Rice Krispies gir en en lett karamellisert smak på marengsbunnene.

 

 

Nydelig i kombinasjon med luftig fløtekrem og deilig sjokoladekrem. 

 

 

Tips: 

♥ Kelloggs Rice Krispies er populært i USA, men ikke like lett å få tak i her i Norge. Jeg har kjøpt Rice Krispies hos Coop Mega. Som et alternativ kan du for eksempel bruke Kelloggs Smacks Honni Korn.

 

 

♥ Merk at marengsbunnen blir veldig sprø, og kan lett gå i stykker når du skjærer i den på midten. Bruk en taggete brødkniv og sag deg forsiktig gjennom bunnen. 

♥ Sjokoladekremen er rennende når den er nylaget og må avkjøles. Den vil da etter hvert bli tykkere i konsistensen. 

♥ Kaken kan gjerne fylles et par timer før servering. Da mykner marengsbunnene litt av fyllet og det blir lettere å skjære kaken i pene kakestykker.

 

 

♥ La kaken stå i kjøleskapet frem til servering slik at fløtekremen holder seg fersk. 

 

 

Spennende kake som blir skikkelig god på smak! 

 

 

 

Enjoy!  😃

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekrispkake
Ingredienser

Marengsbunner:
♥ 3 eggehviter
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl Rice Krispies (se tips)

Sjokoladekrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 75 g smør
♥ 100 g kokesjokolade

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Marengsbunner: 
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en stiv marengs.

Vend forsiktig inn Rice Krispies med en slikkepott.

Bre marengsmassen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek marengsen midt i ovnen ved 150°C i ca. 50 minutter. Bunnen skal kjennes tørr. Avkjøl bunnen til den er helt kald. Løft den ut av langpannen og skjær den forsiktig i to på midten (slik at du får to bunner med halve størrelsen, se tips).

Sjokoladekrem: 
Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring til den nesten når kokepunktet. Kremen vil etter hvert tykne noe. 

Ta kjelen av platen og tilsett smør og kokesjokolade oppdelt i biter. La dette smelte og rør kremen jevn og klumpfri.

La sjokoladekremen avkjøles til den er kald og tykk i konsistensen. 

Fløtekrem: 
Pisk kremfløte og melis til en tykk og myk krem. Oppbevar den i kjøleskapet til kaken skal fylles. 

Montering: 
Legg den ene bunnen på et avlangt kakefat.

Fordel sjokoladekremen over bunnen. Ha over den piskede fløtekremen. 

Legg på den andre kakebunnen. Pynt kaken ved å ringle over smeltet sjokolade. 

Tips

♥ Kelloggs Rice Krispies er populært i USA, men ikke like lett å få tak i her i Norge. Jeg har kjøpt Rice Krispies hos Coop Mega. Som et alternativ kan du for eksempel bruke Kelloggs Smacks Honni Korn.

♥ Merk at marengsbunnen blir veldig sprø, og kan lett gå i stykker når du skjærer i den på midten. Bruk en taggete brødkniv og sag deg forsiktig gjennom bunnen. 

♥ Sjokoladekremen er rennende når den er nylaget og må avkjøles. Den vil da etter hvert bli tykkere i konsistensen. 

♥ Kaken kan gjerne fylles et par timer før servering. Da mykner marengsbunnene litt av fyllet og det blir lettere å skjære kaken i pene kakestykker. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering slik at fløtekremen holder seg fersk. 

3 kommentarer

Dersom man ønsker denne stekt i to runde former i stedet, hvilken størrelse på springformene og hvilken steketid anbefaler du?

Corn flakes kan være et alternativ, som jeg kommer til å prøve (etterhvert) og dersom mann bruker glutenfri varianten er kaken glutenfri 🤩

Kan enn droppe sjokoladen i sjokoladekremen, og heller lage kaken med gulkrem istede? Bare lurer på om det kan bli bra? 🤔 Noen tanker om det?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift