Brukere online: 2817
Brukere i dag: 52233
Brukere siste 7 dager: 249889
Heisan!
Her kommer en liten etterslenger fra Halloween, som jeg lagde i går kveld.
Sjokoladekuler rullet i rødfarget kokos og med noen passe søte øyne, er kjekke å servere barna til Halloween. Disse sjokoladekulene er superraske å lage, og inneholder mye havregryn som gjør dem ikke så verst sunne heller.
Halloween er jo nå ferdig for i år, men så får dette heller bli et tips til neste år...
Utenom Halloween kan kulene rulles i vanlig hvit kokos. De er kjempegode hele året!
Oppskriften gir 15-18 stk.
Ingredienser:
♥ 8 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 4 ss kakao
♥ 0,5 ts salt
♥ 100 g smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
Pynt:
♥ 200 g kokos
♥ rød konditorfarge
♥ øyne (kakepynt, se tips)
Fremgangsmåte:
Bland havregryn, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med den kondenserte melken i en annen bolle. Ha dette deretter i havregrynsblandingen og rør blandingen godt sammen.
Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så havregrynsblandingen får festnet seg noe.
Ha kokos i en liten plastpose. Ha rød konditorfarge i posen og klem og rist godt på posen slik at kokosflakene får jevn rødfarge.
Hell den fargede, røde kokosen i en dyp tallerken eller lignende.
Rull havregrynsblandingen til runde, klissete kuler (skyll hendene ofte). Trykk øyne på hver kule og rull dem deretter i den røde kokosen.
Sett kulene i kjøleskapet slik at de blir faste i konsistensen.
Tips:
♥ Jeg bruker søtet kondensert melk i denne oppskriften. Dette er tykk, kremete og klissete melk som kjøpes på hermetikkboks og fås tak i i de fleste matbutikkene. Må ikke forveksles med Viking melk som er usøtet kondensert melk. Med søtet kondensert melk i deigen er det ikke nødvendig med sukker eller melis i tillegg. Den søte, kondenserte melken gjør at havregrynsblandingen blir litt ekstra klissete, som er en fordel for at kokosen og øynene skal festne seg bedre på kulene.
♥ Øynene er laget av sukker og fås kjøpt i de fleste kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Jeg brukte øyne av merket Wilton.
♥ Utenom Halloween kan sjokoladekulene rulles i vanlig hvit kokos.
♥ Se også oppskrift på Sjokoladekuler.
Artige sjokoladekuler det her...
Oops, der forsvant deler av hodet...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 8 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 4 ss kakao
♥ 0,5 ts salt
♥ 100 g smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
Pynt:
♥ 200 g kokos
♥ rød konditorfarge
♥ øyne (kakepynt, se tips)
Bland havregryn, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med den kondenserte melken i en annen bolle. Ha dette deretter i havregrynsblandingen og rør blandingen godt sammen.
Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så havregrynsblandingen får festnet seg noe.
Ha kokos i en liten plastpose. Ha rød konditorfarge i posen og klem og rist godt på posen slik at kokosflakene får jevn rødfarge.
Hell den fargede, røde kokosen i en dyp tallerken eller lignende.
Rull havregrynsblandingen til runde, klissete kuler (skyll hendene ofte). Trykk øyne på hver kule og rull dem deretter i den røde kokosen.
Sett kulene i kjøleskapet slik at de blir faste i konsistensen.
♥ Jeg bruker søtet kondensert melk i denne oppskriften. Dette er tykk, kremete og klissete melk som kjøpes på hermetikkboks og fås tak i i de fleste matbutikkene. Må ikke forveksles med Viking melk som er usøtet kondensert melk. Med søtet kondensert melk i deigen er det ikke nødvendig med sukker eller melis i tillegg. Den søte, kondenserte melken gjør at havregrynsblandingen blir litt ekstra klissete, som er en fordel for at kokosen og øynene skal festne seg bedre på kulene.
♥ Øynene er laget av sukker og fås kjøpt i de fleste kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Jeg brukte øyne av merket Wilton.
♥ Utenom Halloween kan sjokoladekulene rulles i vanlig hvit kokos.
Skriv ny kommentar