Sjokoladekuler til Halloween

Sjokoladekuler til Halloween

01.11.2017


Heisan!

Her kommer en liten etterslenger fra Halloween, som jeg lagde i går kveld.

 

 

Sjokoladekuler rullet i rødfarget kokos og med noen passe søte øyne, er kjekke å servere barna til Halloween. Disse sjokoladekulene er superraske å lage, og inneholder mye havregryn som gjør dem ikke så verst sunne heller. 

Halloween er jo nå ferdig for i år, men så får dette heller bli et tips til neste år...  Wink

 

 

Utenom Halloween kan kulene rulles i vanlig hvit kokos. De er kjempegode hele året!

Oppskriften gir 15-18 stk.

 

Ingredienser:

♥ 8 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 4 ss kakao
♥ 0,5 ts salt
♥ 100 g smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokos
♥ rød konditorfarge
♥ øyne (kakepynt, se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Bland havregryn, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med den kondenserte melken i en annen bolle. Ha dette deretter i havregrynsblandingen og rør blandingen godt sammen. 

Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så havregrynsblandingen får festnet seg noe.

Ha kokos i en liten plastpose. Ha rød konditorfarge i posen og klem og rist godt på posen slik at kokosflakene får jevn rødfarge.

Hell den fargede, røde kokosen i en dyp tallerken eller lignende.

Rull havregrynsblandingen til runde, klissete kuler (skyll hendene ofte). Trykk øyne på hver kule og rull dem deretter i den røde kokosen. 

Sett kulene i kjøleskapet slik at de blir faste i konsistensen. 

 

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker søtet kondensert melk i denne oppskriften. Dette er tykk, kremete og klissete melk som kjøpes på hermetikkboks og fås tak i i de fleste matbutikkene. Må ikke forveksles med Viking melk som er usøtet kondensert melk.  Med søtet kondensert melk i deigen er det ikke nødvendig med sukker eller melis i tillegg. Den søte, kondenserte melken gjør at havregrynsblandingen blir litt ekstra klissete, som er en fordel for at kokosen og øynene skal festne seg bedre på kulene.

♥ Øynene er laget av sukker og fås kjøpt i de fleste kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Jeg brukte øyne av merket Wilton.

♥ Utenom Halloween kan sjokoladekulene rulles i vanlig hvit kokos.

♥ Se også oppskrift på Sjokoladekuler. 


 

Artige sjokoladekuler det her...  Grin  

 

 

 

Oops, der forsvant deler av hodet... 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladekuler til Halloween

Ingredienser

♥ 8 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 4 ss kakao
♥ 0,5 ts salt
♥ 100 g smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokos
♥ rød konditorfarge
♥ øyne (kakepynt, se tips)

Fremgangsmåte

Bland havregryn, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med den kondenserte melken i en annen bolle. Ha dette deretter i havregrynsblandingen og rør blandingen godt sammen. 

Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så havregrynsblandingen får festnet seg noe.

Ha kokos i en liten plastpose. Ha rød konditorfarge i posen og klem og rist godt på posen slik at kokosflakene får jevn rødfarge.

Hell den fargede, røde kokosen i en dyp tallerken eller lignende.

Rull havregrynsblandingen til runde, klissete kuler (skyll hendene ofte). Trykk øyne på hver kule og rull dem deretter i den røde kokosen. 

Sett kulene i kjøleskapet slik at de blir faste i konsistensen. 

Tips

♥ Jeg bruker søtet kondensert melk i denne oppskriften. Dette er tykk, kremete og klissete melk som kjøpes på hermetikkboks og fås tak i i de fleste matbutikkene. Må ikke forveksles med Viking melk som er usøtet kondensert melk.  Med søtet kondensert melk i deigen er det ikke nødvendig med sukker eller melis i tillegg. Den søte, kondenserte melken gjør at havregrynsblandingen blir litt ekstra klissete, som er en fordel for at kokosen og øynene skal festne seg bedre på kulene.

♥ Øynene er laget av sukker og fås kjøpt i de fleste kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Jeg brukte øyne av merket Wilton.

♥ Utenom Halloween kan sjokoladekulene rulles i vanlig hvit kokos.

01.11.2017
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter