Sjokoladelangpanne med kakao

01.11.2018

Annonse: Dr.Oetker

Heisan!

Snart er det helg og alle hjerter gleder seg! Smile  I hvert fall mitt, for det har vært en over gjennomsnittet tung og slitsom uke, men nå skal det i hvert fall bli deilig å roe ned og kose seg i helgen! Og i neste uke blir det en tur til Roma, som jeg gleder meg veldig til. Heart

I anledning helgen tenker jeg det passer med denne oppskriften på en superenkel, men likevel kjempegod sjokoladekake i langpanne! 

 

 

Kakerøren lages med kakaopulver så du trenger ikke å smelte sjokolade (jeg brukte her det nye kakaopulveret fra Dr.Oetker, som gir en veldig fin sjokoladesmak på kaken). Kaken lages for øvrig med surmelk (kefir eller kulturmelk) og inneholder ikke egg, og deigen skal bare røres raskt sammen, så dette er en kake som er lettvint å lage. Kaken blir veldig saftig og glasuren er også supergod!

Jeg har denne gangen delt kaken i små biter og pyntet med nydelige, fargerike gelehjerter (også de fra Dr.Oetker). 

 

 

Resultatet blir mange, skikkelig skjønne kakebiter! 

 

  Smile 

 

Oppskriften er til stor langpanne.


Ingredienser:

♥ 175 g smør
♥ 6,5 dl kefir eller kulturmelk
♥ 350 g sukker
♥ 2 ts natron
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss kakao (se tips)

Glasur:
♥ 75 g smør
♥ 1 ts pulverkaffe
♥ 4 ss kokende vann
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ss kakao (se tips)
♥ 400 g melis

Pynt:
♥ 1 pose gelehjerter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor bakebolle og rør i sukker og natron. Sikt sammen mel, vaniljesukker og kakaopulver og rør dette i vekselsvis med avkjølt smør.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Løs opp pulverkaffe i kokende vann og ha i. Bland så i vaniljesukker og kakao og rør til alt er godt blandet. Tilsett til slutt melis og rør til glasuren er glatt og blank. Avkjøl til glasuren har passe smørekonsistens.

Bre glasuren over kaken med en smørekniv.

 

 

Del kaken i biter.

 

 

Jeg valgte å dele kaken i små biter denne gangen (så kan man heller ta flere Smile )

 

 

Pynt med gelehjerter. 

 

 

 

Et hjerte på hver kakebit!  Heart

 

 

 

Tips:

♥ Til denne kaken har jeg brukt den nye bakekakaoen fra Dr.Oetker, som kommer i denne praktiske boksen. Fås kjøpt blant annet i matbutikkene til Mega, Coop Extra og OBS. 

 


Jeg må si at jeg ble veldig fornøyd da jeg smakte resultatet! Dette kakaopulveret er av veldig bra kvalitet og gir en nydelig sjokoladesmak på kaken.
 

♥ De søte gelehjertene jeg har pyntet med, er også av merket Dr.Oetker. 

 

 

Fargene på hjertene kommer fint til sin rett oppå en mørk sjokoladekake, synes jeg. 

 

 

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse!

 

 

Server med et glass iskald melk!

 

 

 

 

Eller en kopp kaffe hvis du heller vil det. Smile

 

 

Mmmm.... veldig myk og saftig kake...

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladelangpanne med kakao

Ingredienser

♥ 175 g smør
♥ 6,5 dl kefir eller kulturmelk
♥ 350 g sukker
♥ 2 ts natron
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss kakao (se tips)

Glasur:
♥ 75 g smør
♥ 1 ts pulverkaffe
♥ 4 ss kokende vann
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ss kakao (se tips)
♥ 400 g melis

Pynt:
♥ 1 pose gelehjerter (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor bakebolle og rør i sukker og natron. Sikt sammen mel, vaniljesukker og kakaopulver og rør dette i vekselsvis med avkjølt smør.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Løs opp pulverkaffe i kokende vann og ha i. Bland så i vaniljesukker og kakao og rør til alt er godt blandet. Tilsett til slutt melis og rør til glasuren er glatt og blank. Avkjøl til glasuren har passe smørekonsistens.

Bre glasuren over kaken med en smørekniv. Del kaken i biter og pynt med gelehjerter. 

Tips

♥ Til denne kaken har jeg brukt den nye bakekakaoen fra Dr.Oetker. Jeg må si at jeg ble veldig fornøyd da jeg smakte resultatet! Dette kakaopulveret er av veldig bra kvalitet og gir en nydelig sjokoladesmak på kaken. 

♥ De søte gelehjertene jeg har pyntet med, er også av merket Dr.Oetker. 

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet