Sjokoladeostekake med blåbær

 

Endelig freddanSmile


Så herlig med helg, og att på til feirer jeg litt ekstra i dag siden den herlige nettbutikken Kakebua har begynt å annonsere på Det søte liv i dag.  Jeg er sååå stolt over det!

 


Nettbutikken til Kakebua har jeg handlet hos mange ganger selv, og jeg har ofte funnet ting der som jeg ikke har sett i de andre nettbutikkene som selger kakeutstyr i Norge. Alt i butikken er håndplukket av en herlig dame som heter Britt, som driver butikken og som selv er utrolig flink kakebaker og kreativ pyntemester (se bloggen hennes med både kakebilder og oppskrifter her).

Blant mine favoritter hos Kakebua er sånne stive cupcakeformer, som holder fasongen slik at man ikke trenger å bruke muffinsbrett, se linken her). Jeg er skikkelig fan av disse formene, ikke bare fordi de finnes i så mange fine farger og mønstre, men fordi fargen alltid holder seg tipp topp også etter steking!

I tillegg har Kakebua mange former fra Nordic Ware som jeg også synes er veldig bra, hun har Sugarveil, som man kan lage de lekreste, spiselige blonder med, og hun har den største samligen utstikkere jeg noen gang har sett.

Og sist, men ikke minst - hos Kakebua for du kjøpte store sprøytetipper! Jeg har fortsatt ikke sett noen andre norske nettbutikker som selger dette. Du finner både stor stjernetipp og stor rund, glatt tipp, se tipp nr 350, nr 809 og nr 362 om du følger linken her. Disse store tippene er det beste redskapet til å få til flotte frostingtopper på cupcakes, og det er nok derfor de er så populære! Men disse tippene er også fantastiske å bruke hvis man vil sprøyte vakre vannbakkels eller eclairs, eller vil sprøyte pene kremringer i fastelavnsboller. Mange muligheter! Anbefales varmt!

Ta dere en titt hos www.kakebua.no - og det er forresten lagersalg der for tiden... Wink

 



Men så over til dagens deilige sjokoladeostekake!

Kaken lages med "Philadelphia Freia", som er en kremost med herlig melkesjokoladesmak!

 

 

På toppen har jeg pyntet kake med voldsomt mye blåbær.  Grin

Selv om det er midt på kaldeste vinteren, er det heldigvis deilige blåbær å få kjøpt i butikken. .. Så kan vi drømme oss bort til varmere omgivelser. 

Og så en hemmelig supertips: Hell over litt pasjonsfruktsaus, og kaken løftes til nye høyder!  Wink

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 150 g ferdigkjøpte havreflarn eller søte havrekjeks
♥ 30-50 g smør

Sjokoladeostekrem:
♥ 400 g Philadelphia Freia (kremost med sjokoladesmak)
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 40 g melis
♥ 2 ts gelatinpulver
♥ 2 ss lunkent vann
♥ 0,5 dl kokende vann

Pynt:
♥ 300 g friske blåbær
♥ sjokoladespon

Tilbehør:
♥ Passionfruit Glaze (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Knus havreflarn (eller havrekjeks) til smuler i en food processor. Bland med smeltet smør. Sett ringen på en liten rund form (20 cm i diameter) direkte på et passende kakefat. Press kjekssmulene ned i bunnen og godt ut til kantene av formen. Sett kjølig.

Pisk romtemperert sjokoladekremost sammen med melis og crème fraîche. Løs opp gelatinpulveret i 2 ss lunkent vann. La dette svelle opp som beskrevet på pakningen. Løs dette så opp i 0,5 dl kokende vann. Hell dette så i sjokoladeosteblandingen i en tynn stråle og pisk godt sammen.

Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), så ostefromasjen stivner.

Når kaken har stivnet, løsnes kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn kniv. Fjern kakeringen og pynt toppen av kaken med masse blåbær og sjokoladespon.

 

 

Tips:

Som du ser har jeg valgt å pynte kaken med rikelige mengder blåbær. Jeg synes blåbær smaker veldig godt sammen med sjokoladen i denne kaken her. Men du kan selvsagt pynte med andre frisk bær også!

 

 

Og så dette med pasjonsfruktsausen....

Vil du løfte smaken på denne kaken til uante høyder, serverer du den sammen med Passionfruit Glaze!

 


Passionfruit Glaze er en fantastisk pasjonsfruktsaus som selges på flaske i butikken Lille Special som ligger i Fredrikstad, se nettsiden deres her. Bor du ikke i Fredrikstad, kan du kontakte Lille Special på adressen post@lillespecial.no og husk å hilsen fra Det søte liv. De har forsikret meg om at de sender flasker til alle som ønsker å bestille den. Og noen har hvisket meg i øret at det snart kommer en Lille Special nettbutikk også... vi får vente i spenning...

Er du riktig heldig vinner du i Giveawayen som jeg snart arrangerer her på Det søte liv og får tilsendt Passionfruit Glaze før du aner ordet av det! Smile 

 

Helt himmelsk på smak!

 

 

Ha en strålende helg dere!

Så ses vi med ny, herlig oppskrift på Det søte liv i morgen.

Sjokoladeostekake med blåbær
Ingredienser

♥ 150 g ferdigkjøpte havreflarn eller søte havrekjeks
♥ 30-50 g smør

Sjokoladeostekrem:
♥ 400 g Philadelphia Freia (kremost med sjokoladesmak)
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 40 g melis
♥ 2 ts gelatinpulver
♥ 2 ss lunkent vann
♥ 0,5 dl kokende vann

Pynt:
♥ 300 g friske blåbær
♥ sjokoladespon

Tilbehør:
♥ Passionfruit Glaze (se tips)

Fremgangsmåte

Knus havreflarn (eller havrekjeks) til smuler i en food processor. Bland med smeltet smør. Sett ringen på en liten rund form (20 cm i diameter) direkte på et passende kakefat. Press kjekssmulene ned i bunnen og godt ut til kantene av formen. Sett kjølig.

Pisk romtemperert sjokoladekremost sammen med melis og crème fraîche. Løs opp gelatinpulveret i 2 ss lunkent vann. La dette svelle opp som beskrevet på pakningen. Løs dette så opp i 0,5 dl kokende vann. Hell dette så i sjokoladeosteblandingen i en tynn stråle og pisk godt sammen.

Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), så ostefromasjen stivner.

Når kaken har stivnet, løsnes kakeringen forsiktig fra kaken med en tynn kniv. Fjern kakeringen og pynt toppen av kaken med masse blåbær og sjokoladespon.

Tips

Som du ser har jeg valgt å pynte kaken med rikelige mengder blåbær. Jeg synes blåbær smaker veldig godt sammen med sjokoladen i denne kaken her. Men du kan selvsagt pynte med andre frisk bær også!

Vil du løfte smaken på denne kaken til uante høyder, serverer du den sammen med Passionfruit Glaze! Passionfruit Glaze er en fantastisk pasjonsfruktsaus som selges på flaske i butikken Lille Special som ligger i Fredrikstad, se www.lillespecial.com. Bor du ikke i Fredrikstad, kan du kontakte Lille Special på adressen post@lillespecial.no. De har forsikret meg om at de sender flasker til alle som ønsker å bestille den.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei!
Denne ser digg ut. Mulig den sjokoladeosten ikke finnes mer. Noen ide til hvordan den kan lages uten dette produktet?

m :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift