Sjokoladeskåler med sjokolademousse

12.01.2009


Deilig, kremete sjokolademousse i lekre, mørke sjokoladeskåler kan smelte mange svake desserthjerter! Og så lett det er å få det til....  Heart  

Med ferdigkjøpte sjokoladeskåler og ferdig sjokolademoussepulver er kakekunstens største utfordring å dele jordbærene opp i pene halvdeler.   Yuck 

Oppskriften gir 8 stk.

Sjokoladeskåler med sjokolademousse

Ingredienser

8 stk ferdigkjøpte sjokoladeskåler

Hjemmelaget sjokolademousse:
8 eggeplommer
2 dl melis
400 g kokesjokolade
3/4 dl kaffe
6 dl kremfløte
8 eggehviter
6 ss sjokolade- eller kaffelikør

Pynt:
friske jordbær

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og melis luftig.

Smelt sjokoladen sammen med kaffe på svak varme. Tilsett den flytende sjokoladen i eggemassen.

Rør deretter inn pisket krem.

Pisk eggehvitene stive (gjerne sammen med en bitteliten klype salt, for dette gjør at eggehvitene blir ekstra stive). Vend det hvite skummet forsiktig i sjokolademoussen.

Smak til med likør til slutt.

Fordel blandingen i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 3-4 timer.

Pynt med halve jordbær når sjokolademoussen har stivnet.

Tips

♥ Sjokoladeskåler fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Se i hyllene for desserter og bakevarer. 1 pk av den typen jeg kjøpte inneholder 8 stk sjokoladeskåler.

♥ Til nød kan du fylle sjokoladeformene med ferdigkjøpt sjokolademousse. Pisk opp sjokolademoussen med kald melk som anvist på pakken (bruk for eksempel 1 pk lys sjokolademousse (fra Toro) og 3 dl kald melk). Fordel moussen straks i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering, slik at sjokolademoussen stivner.

12.01.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

hvor kjøper du sjokoladeskålene?

Du skriver ingenting om ingrediensene som blandes sammen må avkjøles helt før de blandes sammen. Forstår jeg det riktig at den varme sjokoladeblandingen skal has i "eggedosisen" og så kald krem i denne blandingen og så stivpisket eggehviter. Har kjøpt inn sjokoladeskåler, men dumt hvis disse smelter fordi blandingen er varm/lunken...

Oppskriften er til 8 personer - men det må være helt feil. Har i dag laget denne sjokolademousseen og det ble en full Kenwood-bolle. Selv om jeg hadde kjøpt de sjokoladeformene som er litt større enn de som blir brukt i denne oppskriften (av lys og mørk sjokolade) og fylte disse helt opp,hadde jeg masse til overs. Kan med fordel minst halvere oppskriften.

Men desserten var veldig god!

Oppskriften er til 8 personer - men det må være helt feil. Har i dag laget denne sjokolademousseen og det ble en full Kenwood-bolle. Selv om jeg hadde kjøpt de sjokoladeformene som er litt større enn de som blir brukt i denne oppskriften (av lys og mørk sjokolade) og fylte disse helt opp,hadde jeg masse til overs. Kan med fordel minst halvere oppskriften.

Men desserten var veldig god!

Hei. Ser at mange oppskrifter har gelatin i seg men det bruker ikke du. Er det ikke nødvendig, og gjør det noe med konsistensen å droppe det? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet