Sjokoladesnegler med hasselnøtter

Sjokoladesnegler med hasselnøtter

18.02.2014


Har du hørt om Nocciolata? 

Det er den italienske varianten av vår norske Nugatti. Deilig sjokoladepålegg med smak av hasselnøtter med andre ord!

Skulle du tilfeldigvis ikke ha Nocciolata liggende klart i matskapet, kan du trøste deg med at disse bollene blir akkurat like gode om du bruker Nutella.  Wink

 

 

Oppskriften gir ca 15 fantastiske sjokolade- og hasselnøttboller!

 

Ingredienser:

♥ 2 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 50 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 25 g mykt smør

Fyll:
♥ 1 glass Nocciolata eller Nutella (se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg + 1 ss melk
♥ 50 g hasselnøtter

 

Fremgangsmåte:

Varm opp melken så den blir lunken. Løs opp gjæren i melken.

Bland i sammenpisket egg og sukkeret. Elt så inn hvetemelet og mykt smør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok så du får en smidig deig.

Hev deigen lunt i 30 min.

Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut leiven så den blir 30x30 cm.

Smør på romtemperert sjokoladepålegg og rull sammen til en fast rull. Skjær rullen i ca 3 cm tykke skiver.

Legg de på bakepapirdekkede stekebrett. La etterheve i 15 min.

Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over hakkede hasselnøtter.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til bollene er gyldne i fargen og gjennomstekte.

 

Instagram: kristine_lifeissweet

 

Tips:

Du bruker enten et glass Nocciolata eller Nutella. Jeg foretrekker Nutella fremfor norsk Nugatti i denne oppskriften, siden Nutella er lettere å smøre utover leiven og har smak som er mer lik ekte, italiensk Nocciolata. Men det er også mulig å lage deilige sjokoladeboller med Nugatti. Det har jeg prøvd, se oppskrift på Nugattiboller.

 


Disse sjokoladesnurrene er kjempefine å fryse!

 

Deilig med varm og nystekt gjærbakst nå på vinteren! 

 

... det er lov å la seg friste... Heart


♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladesnegler med hasselnøtter

Ingredienser

♥ 2 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 50 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 25 g mykt smør:

Fyll:
♥ 1 glass Nocciolata eller Nutella (se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg + 1 ss melk
♥ 50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Varm opp melken så den blir lunken. Løs opp gjæren i melken.

Bland i sammenpisket egg og sukkeret. Elt så inn hvetemelet og mykt smør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok så du får en smidig deig. Hev deigen lunt i 30 min.

Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut leiven så den blir 30x30 cm.

Smør på romtemperert sjokoladepålegg og rull sammen til en fast rull. Skjær rullen i ca 3 cm tykke skiver. Legg de på bakepapirdekkede stekebrett. La etterheve i 15 min.

Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over hakkede hasselnøtter.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til bollene er gyldne i fargen og gjennomstekte.

Tips

Du bruker enten et glass Nocciolata eller Nutella. Jeg foretrekker Nutella fremfor norsk Nugatti i denne oppskriften, siden Nutella er lettere å smøre utover leiven og har smak som er mer lik ekte, italiensk Nocciolata. Men det er også mulig å lage deilige sjokoladeboller med Nugatti. Det har jeg prøvd, se oppskrift på Nugattiboller på Det søte liv.

Disse sjokoladesnurrene er kjempefine å fryse!

18.02.2014
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter