Sjokoladevafler

Sjokoladevafler

03.03.2005
Sjokoladevafler

Ingredienser

100 g smør
5 egg
5 ss sukker
4 dl melk (gjerne H-melk)
2 ss kakao
0,5 ts bakepulver
5 dl hvetemel

Servering:
vanilje- og/eller sjokoladeis

Sjokoladesaus:
100 g kokesjokolade
1,5 dl matfløte

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Pisk inn melk, kakao og bakepulver, og deretter smeltet smør og mel. Visp til du får en jevn deig (se tips). La deigen stå og svelle i 20 min.

Lag imens sjokoladesausen: Kok opp matfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i opphakket kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt og jevn sjokoladesaus.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt smør til steking av de første platene.

Server vaflene nystekte sammen med iskrem og sjokoladesaus!

Tips

Du kan også kjøre alle ingredienser i en food processor til en jevn deig. Det er raskt og effektivt!

Sjokoladesaus på flaske (f.eks. Freia sjokoladetopping) er et praktisk og godt alternativ til hjemmelaget sjokoladesaus.

Vaflene smaker aller best nystekte! Et godt tips er å bare steke opp ønsket mengde, og spare resten av vaffelrøren i kjøleskapet til senere. Vaffelrøren holder seg frisk et par dager hvis den oppbevares kjølig (pass på utløpsdatoen på melken). Spe med litt melk hvis du synes at vaffelrøren har blitt for tykk.

Vaffelrester kan fryses og varmes opp i mikro, men da må vaflene spises umiddelbart etter, ellers blir de seige.

03.03.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter