Sjokoladevafler

Livet er til for å nytes!

Varme, nystekte Sjokoladevafler, gjerne servert sammen med vanilje- eller sjokoladeis og deilig, hjemmelaget sjokoladesaus, er rett og slett VIDUNDERLIG NYDELIG!

 

 

Oppskriften gir 8-10 plater.

 

Ingredienser: 

♥ 100 g smør
♥ 5 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4,5 dl melk (gjerne H-melk)
♥ 5 ss kakao
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel

Servering:
♥ vanilje- og/eller sjokoladeis

Sjokoladesaus:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 1,5 dl fløte

 

Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker lett sammen. Rør inn det smeltede smøret.

Sikt kakaopulver og bakepulver sammen med hvetemelet. Bland dette inn i vaffelrøren vekselsvis med melken. Visp til du får en jevn og klumpfri vaffelrøre (se tips). La vaffelrøren stå og svelle i 15-20 minutter.

Lag imens sjokoladesausen: Kok opp fløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt og jevn sjokoladesaus.

Stek sjokoladevaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt smør til steking av de første platene.

Avkjøl på rist. 

 

 

Sjokoladevaflene er gode som de er, og kan serveres med et enkelt melisdryss. 

 

 

Men de blir enda bedre hvis de serveres varme og nystekte sammen med iskrem og sjokoladesaus!

 

 

Tips: 

♥ Tilpass konsistensen på vaffelrøren og husk at den tykner av å stå før steking. Spe med litt ekstra melk hvis du synes den er for tykk. 

♥ Det er lurt å sikte det tørre sammen før du blander det i vaffelrøren. Da unngår du klumper av kakaopulver i vaffelrøren. Bruk gjerne en ballongvisp eller elektrisk håndmikser for å blande deigen. Du kan også kjøre alle ingredienser i en food processor til en jevn deig. Det er raskt og effektivt!

♥ Alle varianter av iskrem smaker deilig sammen med sjokoladevafler. Jeg brukte denne supergode melkesjokoladeisen: 

 

 

 

♥ Sjokoladesaus på flaske er et praktisk og godt alternativ til hjemmelaget sjokoladesaus.

♥ Vaflene smaker aller best nystekte! Et godt tips er å bare steke opp ønsket mengde, og spare resten av vaffelrøren i kjøleskapet til senere. Vaffelrøren holder seg frisk et par dager hvis den oppbevares kjølig (pass på utløpsdatoen på melken). Spe med litt ekstra melk slik at vaffelrøren får passe konsistens. 

♥ Vaffelrester kan fryses og varmes opp i mikro, men da må vaflene spises umiddelbart etter.

 

ENJOY!  Smile  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladevafler
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 5 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4,5 dl melk (gjerne H-melk)
♥ 5 ss kakao
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel

Servering:
♥ vanilje- og/eller sjokoladeis

Sjokoladesaus:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 1,5 dl fløte

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker lett sammen. Rør inn det smeltede smøret.

Sikt kakaopulver og bakepulver sammen med hvetemelet. Bland dette inn i vaffelrøren vekselsvis med melken. Visp til du får en jevn og klumpfri vaffelrøre (se tips). La vaffelrøren stå og svelle i 15-20 minutter.

Lag imens sjokoladesausen: Kok opp fløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt og jevn sjokoladesaus.

Stek sjokoladevaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt smør til steking av de første platene.

Server vaflene nystekte sammen med iskrem og sjokoladesaus!

Tips

♥ Tilpass konsistensen på vaffelrøren og husk at den tykner av å stå før steking. Spe med litt ekstra melk hvis du synes den er for tykk. 

♥ Det er lurt å sikte det tørre sammen før du blander det i vaffelrøren. Da unngår du klumper av kakaopulver i vaffelrøren. Bruk gjerne en ballongvisp eller elektrisk håndmikser for å blande deigen. Du kan også kjøre alle ingredienser i en food processor til en jevn deig. Det er raskt og effektivt!

♥ Alle varianter av iskrem smaker deilig sammen med sjokoladevafler.

♥ Sjokoladesaus på flaske er et praktisk og godt alternativ til hjemmelaget sjokoladesaus.

♥ Vaflene smaker aller best nystekte! Et godt tips er å bare steke opp ønsket mengde, og spare resten av vaffelrøren i kjøleskapet til senere. Vaffelrøren holder seg frisk et par dager hvis den oppbevares kjølig (pass på utløpsdatoen på melken). Spe med litt ekstra melk slik at vaffelrøren får passe konsistens. 

♥ Vaffelrester kan fryses og varmes opp i mikro, men da må vaflene spises umiddelbart etter.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift