Skolebrød med eggekrem


"Skolebrød med eggekrem" er typisk norsk og alltid populært!

Her har du en flott oppskrift der fyllet er basert på hjemmelaget eggekrem. Jeg bruker vanilje i eggekremen, så i praksis er dette det samme som hjemmelaget vaniljekrem. Nydelig smak! 

Oppskriften gir 20 stk. 

 

 

Ingredienser:

Hvetedeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Eggekrem:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 35 g maisenna
♥ 100 g sukker

Pynt:
♥ 500 g melis
♥ noen spiseskjeer vann
♥ 250 g kokos

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage klar eggekremen:

Ha fløten og halvparten av melken i en liten kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø. Ha både vaniljefrø og den splittede vaniljestangen i kjelen. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og vaniljemelken stå og trekke i 5 minutter. Fjern vaniljestangen.

I en annen bollen visper du resten av melken lett sammen med eggeplommer, maisenna og sukker. Hell den varme vaniljemelken i en tynn stråle i blandingen, litt og litt av gangen, og rør godt.

Når alt er blandet, has alt tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring til du ser at eggekremen tykner.

Ta kjelen av platen og ha i en vid skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), slik at eggekremen stivner.

Hvetedeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Forming og steking av bollene:

Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time. 

 

 

Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene.

Ha eggekremen i en sprøytepose og fyll opp fordypningen i bollene med masse eggekrem. 

 

 

Du kan også fylle eggekremen i bollene med to spiseskjeer, men bruker du sprøytepose får du et enda penere resultat.

 

 

Brettene er klare til å settes i ovnen.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøles helt.

 

 

Pynting:

Lag melisglasur av melis og vann.

Ha kokosen i en dyp skål eller lignende.

Smør et tykt lag melisglasur rundt kanten av bollene. Press meliskanten deretter i bollen med kokos slik at kokosen fester seg til melisglasuren.

La glasuren stivne.

 

 

Fristelse kom til meg...  Smile chrome  

 

 

  Yum  

 

 

Tips:

♥ Pass på å lage dypt nok hull i bollene før du har i eggekremen, ellers vil eggekremen renne utover bollene under stekingen.

♥ "Skolebrød med eggekrem" er fine å fryse - spesielt uten melisglasur og kokos. Fryser du dem med glasur og kokos, vil dette lett kunne skalle av som følge av frysingen.

 

 

Populære skolebrød!

 


Vel bekomme!  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Skolebrød med eggekrem
Ingredienser

Hvetedeig:
5 dl helmelk
150 g smør
125 g melis
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
750 g hvetemel

Eggekrem:
2,5 dl kremfløte
2,5 dl helmelk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
35 g maisenna
100 g sukker

Pynt:
500 g melis
noen spiseskjeer vann
250 g kokos

Fremgangsmåte

Start med å lage klar eggekremen:

Ha fløten og halvparten av melken i en liten kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø. Ha både vaniljefrø og den splittede vaniljestangen i kjelen. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og vaniljemelken stå og trekke i 5 minutter. Fjern vaniljestangen.

I en annen bollen visper du resten av melken lett sammen med eggeplommer, maisenna og sukker. Hell den varme vaniljemelken i en tynn stråle i blandingen, litt og litt av gangen, og rør godt. Når alt er blandet, has alt tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring til du ser at eggekremen tykner. Ta kjelen av platen og ha i en vid skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), slik at eggekremen stivner.

Hvetedeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Forming og steking av bollene:

Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time. Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene.

Ha eggekremen i en sprøytepose og fyll opp fordypningen i bollene med masse eggekrem. 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøles helt.

Pynting:

Lag melisglasur av melis og vann. Ha kokosen i en dyp skål eller lignende. Smør et tykt lag melisglasur rundt kanten av bollene. Press meliskanten deretter i bollen med kokos slik at kokosen fester seg til melisglasuren. La glasuren stivne.

Tips

Pass på å lage dypt nok hull i bollene før du har i eggekremen, ellers vil eggekremen renne utover bollene under stekingen.

"Skolebrød med eggekrem" er fine å fryse - spesielt uten melisglasur og kokos. Fryser du dem med glasur og kokos, vil dette lett kunne skalle av som følge av frysingen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift