Småkaker med havre og melkesjokolade

Småkaker med havre og melkesjokolade

01.12.2010

Dette er kjempegode småkaker med havre. En bit melkerull legges på kakene mens de er varme så sjokoladen smelter fast til kaken.

Namnam, så godt!

 

Oppskriften gir ca. 30 stk. 

Småkaker med havre og melkesjokolade

Ingredienser

175 g smør
2 dl sukker
1 egg
2 ss melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
3,5 dl havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
1 pk melkerull

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn egget. Rør i melk, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til en jevn deig. Bland til slutt i havregryn.

Form deigen til runde kaker som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-12 minutter, eller til de er gyldne.

Når kakene er varme legges en bit sjokolade (fra melkerull) på toppen, slik at sjokoladen smelter.

Avkjøles i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Kakene oppbevares kjølig i en boks med matpapir mellom lagene, da unngår du at sjokoladen myk og kakene klissete.

Se også "Havregrynsmakroner" og "Havrekaker fra Øvrebø" som er basert på tilsvarende oppskrift.

01.12.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Legges melkerullen oppå rett etter at kakene er stekt?

Minner meg veldig om dei me lager til jul og kaller Amerikakaker! Oppskrifta er nesten helt den samme, men vi legger en bit kokesjokolade oppå mens den ennå er varm og når sjokoladen har smeltet legger vi en halv valnøtt oppå. En stor favoritt i familien her!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter