Smash Cookies

Smash Cookies

20.11.2012

Dette er superdigge cookies med Smash!

 

Kakene lages i en fei!

 

Ingredienser:

♥ 160 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ss kakao
♥ 400 g hvetemel
♥ 210 g Smash melkesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til du får en luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeessens, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en jevn deig. Hakk opp Smash-sjokoladen og vend inn i deigen til slutt. La deigen stå i kjøleskapet i 15 minutter mens du varmer opp ovnen til 175°C.

Bruk en spiseskje og sett runde kuler av deigen på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for de flyter utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 15 minutter. Avkjøl de nystekte kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på rist.

Dette er kjempegode kjeks mens de fortsatt er varme!

 

Tips:

Smash er en kjempepopulær sjokolade som finnes i litt ulike varianter. Jeg har brukt Smash melkesjokoladebarer som er på 70 g hver - altså 3 stk.

Du kan også bruke samme mengde av de andre variantene av Smash. Bare hakk opp og vend inn i deigen på samme måte.

Smash-cookies oppbevares i tettsluttet kakeboks. De kan også fryses og tiner raskt!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

 

Smash Cookies

Ingredienser

160 g smør
200 g sukker
150 g brunt sukker
3 egg
2 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
2 ss kakao
400 g hvetemel
210 g Smash melkesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til du får en luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeessens, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en jevn deig. Hakk opp Smash-sjokoladen og vend inn i deigen til slutt. La deigen stå i kjøleskapet i 15 minutter mens du varmer opp ovnen til 175°C.

Bruk en spiseskje og sett runde kuler av deigen på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for de flyter utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 15 minutter. Avkjøl de nystekte kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på rist.

Dette er kjempegode kjeks mens de fortsatt er varme!

Tips

Smash er en kjempepopulær sjokolade som finnes i litt ulike varianter. Jeg har brukt Smash melkesjokoladebarer som er på 70 g hver - altså 3 stk. Du kan også bruke samme mengde av de andre variantene av Smash. Bare hakk opp og vend inn i deigen på samme måte.

Smash cookies oppbevares i tettsluttet kakeboks. De kan også fryses og tiner raskt!

20.11.2012
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet