Smør- og sitronsaus

Nydelig Smør- og sitronsaus med hvitløk, hvitvin og fløte. 

Serveres for eksempel til Chicken Milanese, men kjempegod til så mye mer av kylling- og fiskeretter. 

 

Ingredienser: 

♥ 6 ss smør
♥ 6 fedd hvitløk, pressede
♥ 2 ts hvetemel
♥ 0,5 dl hvitvin
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 sitroner, revet skall og presset saft

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Ha smøret og pressede hvitløksfedd i en kjele.

 


 

Varm opp på middels varme i ca. 1 minutt slik at smøret smelter og tar til seg smaken av hvitløken.

Visp inn hvetemelet. Spe så med hvitvinen og tilsett revet sitronskall (vent med sitronsaften). 

 

 

Tilsett deretter kremfløten, litt om gangen, mens du rører. 

La sausen småkoke i ca. 5 minutter på middels varme så den reduseres med ca. en tredel. 

 

 

Først da tilsettes presset sitronsaft.

 

 

Ha sausen over i et sausenebb. 

 

 

Supergod og frisk fløtesaus med smak av hvitløk og sitron. Denne sausen burde du teste ut! 

 

 

Tips: 

♥ Du bør vente med å tilsette presset sitronsaft til slutten av koketiden. Dette for å hindre at sausen skiller seg. 

♥ Sausen tykner av å bli stående. I så fall kan du lage den tynnere igjen ved å tilsette litt ekstra fløte eller vann. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Smør- og sitronsaus
Ingredienser

♥ 6 ss smør
♥ 6 fedd hvitløk, pressede
♥ 2 ts hvetemel
♥ 0,5 dl hvitvin
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 sitroner, revet skall og presset saft

Fremgangsmåte

Ha smøret og pressede hvitløksfedd i en kjele. Varm opp på middels varme i ca. 1 minutt slik at smøret smelter og tar til seg smaken av hvitløken.

Visp inn hvetemelet. Spe så med hvitvinen og tilsett revet sitronskall (vent med sitronsaften). Tilsett deretter kremfløten, litt om gangen, mens du rører. 

La sausen småkoke i ca. 5 minutter på middels varme så den reduseres med ca. en tredel. 

Først da tilsettes presset sitronsaft.

Ha sausen over i et sausenebb. 

Tips

♥ Du bør vente med å tilsette presset sitronsaft til slutten av koketiden. Dette for å hindre at sausen skiller seg. 

♥ Sausen tykner av å bli stående. I så fall kan du lage den tynnere igjen ved å tilsette litt ekstra fløte eller vann. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift