Smuldrekake med plommer, kanel og havregryn

Smuldrekake med plommer, kanel og havregryn

01.09.2016


En nydelig måte å bruke høstens plommer på!  Yum 

 

 

Ingredienser:

♥ 10 store blå plommer
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør

Pynt:
♥ 1 dl store havregryn
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Rens og del opp plommene i store båter som du legger i en stor ildfast form.

Dryss over brunt sukker og kanel.

Ha mel og sukker i en food processor med hakkekniv sammen med smøret, som er delt opp i mindre biter. Kjør food processoren på full hastighet til deigen samler seg.

Smuldre deigen over plommene.

Dryss over havregryn, brunt sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 45 minutter.

Serveres helst varm og nystekt!

 

 

Kanel og havregryn er veldig godt sammen med plommer (se for eksempel oppskrift på Havremuffins med plommer.)

 


Tips:

♥ Dette er en nokså stor porsjon, så bruk en stor ildfast form med høye kanter.

♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget. Server gjerne vaniljeis ved siden av.

 

Gjett om det smaker godt med varme, bakte plommer som dufter søtt av kanel, brunt sukker og havregryn!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Smuldrekake med plommer, kanel og havregryn

Ingredienser

♥ 10 store blå plommer
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør

Pynt:
♥ 1 dl store havregryn
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Rens og del opp plommene i store båter som du legger i en stor ildfast form.

Dryss over brunt sukker og kanel.

Ha mel og sukker i en food processor med hakkekniv sammen med smøret, som er delt opp i mindre biter. Kjør food processoren på full hastighet til deigen samler seg.

Smuldre deigen over plommene.

Dryss over havregryn, brunt sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 45 minutter.

Serveres helst varm og nystekt!

01.09.2016
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter