Smuldrepai med marsipan og bær

Smuldrepai med marsipan og bær

21.10.2014


Hei kjære dere,

Nå er jeg tilbake etter å ha hatt noen fantastiske dager i India, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen med baking og blogging her på Det søte liv.  Smile

Jeg starter opp forsiktig med en ekstremt lettlaget kake, men som smaker nydelig for det. I denne deilige smuldrepaien er det brukt råmarsipan i smuldredeigen i stedet for sukker. Dette gir en søt mandelsmak og deilig konsistens på smuldredeigen som passer veldig godt til bærene.

 

 

Jeg bruker her en blanding av jordbær, blåbær og bringebær, men med denne smuldredeigen med marsipan kan du lage veldig gode smuldrepaier av alle slags bær og frukter. Det går dessuten veldig fint å bruke frosne bær!

 

Ingredienser:

♥ 250 g syltetøy (blåbær, bringebær eller en blanding, se tips)
♥ 400 g jordbær
♥ 100 g bringebær
♥ 200 g blåbær

Smuldredeig:
♥ 200 g hvetemel
♥ 170 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)

Pynt:
♥ 50 g mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Fordel syltetøyet i bunnen på en liten langpanne eller ildfast form med høye kanter (ca 20x30 cm).
Legg over oppdelte jordbær, bringebær og blåbærene.

Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over bærene i formen. Dryss over mandelflak til pynt.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.

 

 

Det dufter nydelig av marsipan og bær når den varme formen tas ut av ovnen!

 

Mmmmm.... gode smaker!
 

Tips:

♥ Jeg har her brukt syltetøyet "Four Fruits" av merket Dalfour (syltetøy laget av bringebær, jordbær, blåbær og moreller). Det er et fransk kvalitetssyltetøy som jeg virkelig har fått øynene opp for.
 


♥ Det går fint å bruke andre typer syltetøy i stedet, men pass på at syltetøyet matcher på smak med bærene du velger.

♥ Det spiller ingen rolle om du bruker friske eller frosne bær.

♥ Det blir også kjempegodt å lage denne smuldrekaken med eplesyltetøy, eplebiter og kaneldryss.

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

 

Den søte tallerkenen er sponset av GreenGate.

 

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

 

 

Fortsatt god kveld til dere.

Ses i morgen med ny oppskrift her på Det søte liv!

Smile

Smuldrepai med marsipan og bær

Ingredienser

♥ 250 g syltetøy (blåbær, bringebær eller en blanding, se tips)
♥ 400 g jordbær
♥ 100 g bringebær
♥ 200 g blåbær

Smuldredeig:
♥ 200 g hvetemel
♥ 170 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)

Pynt:
♥ 50 g mandelflak

Fremgangsmåte

Fordel syltetøyet i bunnen på en liten langpanne eller ildfast form med høye kanter (ca 20x30 cm).
Legg over oppdelte jordbær, bringebær og blåbærene.

Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over bærene i formen. Dryss over mandelflak til pynt.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.

Tips

♥ Det går fint å bruke andre typer syltetøy i stedet, men pass på at syltetøyet matcher på smak med bærene du velger.

♥ Det spiller ingen rolle om du bruker friske eller frosne bær.

♥ Det blir også kjempegodt å lage denne smuldrekaken med eplesyltetøy, eplebiter og kaneldryss.

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

21.10.2014
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Smuldrepaier er alltid vellykket og deilig! (Er du sikker på at det ikke er egg/ hviter i marsipanen?)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter